率先體驗Android版八達通! (6)

196 回覆
2 Like 1 Dislike

Same.
都唔知係google 柒定係八達通搞柒部機
明明冇root冇unlock bootloader 都淨係得BASIC_INTEGRITY
八達通你哋搞咩嚟

自從前日更新咗最新版八達通App之後我部Pixel 7 Pro就再冇辦法畀倒錢,由噚日到今日試都係唔得,而且仲要係四月推出以嚟第一次咁
成班廢物黎
15 beta?

Developer and public previews have been known to fail the integrity test.
諗緊買日水三叔唔知用唔到
Yes, 停咗喺Android 15 beta 4等15 stable.
但好似最近先過唔到integrity check.
之前都用到八仔
同一情況
咁似係個別讀卡機問題, 所以有差別
本來入到出唔到
今日就入都入唔到 卡轉圈
今日自兩點幾開始突然又開始正常翻,啱先終於可以畀錢
我八達通app睇返張卡,仲係AOS VALIDATION_FAILED
唔敢攞出去試
我都係仲係寫住AOS VALIDATION_FAILED,但已經冇再彈上面嘅suspended嘅通知,頭先去買少少嘢畀錢成功咗
啱先想App增值即刻彈出嚟話此裝置唔支援Android八達通

有出冇入
睇嚟要等埋Android 15 stable 先至fix到呢個問題
屌你老母 今日開始用返實體卡 費事趕時間要搏佢work
root機?
咁慘
八仔班IT點搞,單一機型佢哋都未必搞得掂,update下就死晒
無pass strong一定係google出事
上面有巴打提過,應該係beta版本pass唔到

但係之前用落咁耐,八仔,銀行app同google pay都正常用到
點估到突然間呢個星期過唔到integrity check, 整死咗張八達通
珍,我啱先打算將佢upload上雲端轉落我部副機度都唔得
原來係integrity check所以用唔到 唔怪得知上次係update完個android就用得返
啱啱批左,入咗google wallet 完全無反應?
已經禁埋入去開八仔張野拍

申:sony Xperia 1 ii
攪咁耐都唔得 明顯用HCE係有好多問題係點fix都fix唔晒 又慢又多工夫做 淨係support有eSE嗰啲機算啦
今個月因為工作需要,經常要用Android版八達通乘搭公共交通工具。發現好多小巴八達通機拍卡個反應係最快,反而巴士/零售就要等一至兩秒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞