2[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

511 回覆
11 Like 40 Dislike
呢個唔清楚喎 不如你自己上淘寶睇一睇
我而家做嘢都係要兩三個mon,甚至有時係兩部laptop
完全唔覺得需要用touch
滑鼠去到畫面邊緣就直接無縫去第二部電腦,點解要touch
有冇放喺機箱入面show電腦stat嗰啲mon仔 平平地嘅推介? 我見有啲100蚊有交易唔知信唔信得過
你唔需要姐 有d creative job 要用到
有埋筆set買
正常creative job會直接用畫板啦
同埋佢講果個情況係兩三個mon,然後一個laptop原生mon有touch
你有條件用外置mon,咁一定有條件用外置mouse
哩個情況之下laptop原生mon有touch一定係冇用

laptop整touch mon冇咩問題
夠輕夠薄的話你咪求其當有部tablet用
或者用唔到mouse嘅場合都有機會係touch快少少
但overall都係唔值
人地直接手指touch第x個mon
買之前睇評價啲圖
唔啱用可以退錢退貨
呢個我砌機果陣都想買個5吋, 放左係shop list成年[基本上冇減過價冇參與過任何活動, 鐵價]
等出intel 新U先
大牌好似都唔係貴好多
隻手一篤就完咗,點都快過你移去邊位
特別4k 移去laptop full hd,得半個mon位接laptop 個mon
或者你由第三隻mon跳番去第一隻mon (點擺位都有影響)
吸塵機有咩推介
最近airpod 壞左
想買無線耳機,有冇人試過買華強北airpod pro
上網睇吹到同正版差唔多
24寸mon市埸係咪收晒皮?
唔多見連登仔有問
用慣42
個個8折買電腦唔鳩得既
有冇人買過d天花風扇燈冇咁農村味
用緊23.8
原生240hz, oc 280(未o過)
有無$200-$300 內電腦喇叭推介
13.32 rmb

【淘宝】http://e.tb.cn/h.gthYnNIXN1KSiem?tk=Hfpn3QVDnK7 CZ3458 「音响台式电脑家用桌面笔记本外接有线小音箱喇叭有源低音炮游戏」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开
Dyson
【淘宝】限时官方立减30元 http://e.tb.cn/h.gHuUGSObYYXXgDU?tk=hLqz3Q4Bals CZ3458 「EDIFIER/漫步者R33BT台式电脑无线蓝牙音箱木质低音炮有源音响」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开
淘幾錢?
之前有同事淘過一把風扇好快有怪聲, d 燈帶又好快暗
最後寧可貴d 都係香港買有牌子 (雖然都係mic)
yes,
如果laptop, 有時睇圖睇excel, 唔使成日scroll上scroll落, 放大縮細都方便好多, 特別係唔用mouse 的時候
2, 3隻mon 更加明顯, 特別係經常要左右mon 移cursor
當然有人係中意慢慢drag
drag得太多手腕會開始有事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞