2[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

511 回覆
11 Like 40 Dislike
淘寶電腦零件可能貴過黃金高登 但淘寶notebook有d真係幾抵
https://lih.kg/bLCbMeV
#71 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

Q: 有啲乜嘢值得淘寶/京東/拼多多 ?
A: 大把,包括notebook,好多時候會平過你喺香港買好多

Q: 可以點樣喺香港地址收貨?
A: 1.直送,2.官方轉運(淘寶),3.第三方轉運(有好多選擇,包括BUYUP等等)
要留意,一同埋二有時係唔畀你用,所以你唯有係用三

Q: 呢個POST主要討論啲咩產品?
A: 沒有限制

仲有好多嘢講,不過打住咁多先
po1好似變咗laptop po
po0 係laptop

po1係keyboard
全能的連登大神,小弟想買幾樣嘢,唔知你哋有冇推薦?
1.) 快充火牛 (香港買都幾貴,但係想淘寶嗰啲買又唔知買咩牌子好)
2.) Router (想平平哋買兩個router落嚟屋企做mesh)
買大小小咪唔洗煩 不過好重
有冇27 吋mon 介紹同埋用邊間運 好d
快充type c 口充iPhone
忍唔到手買左隻lenovo m5 pro 滑鼠
個shape應該好揸手
隻牛咁放對流效果差 得3風扇
散熱未必理想

好處係慳位 唔打機/唔用勁卡就ok
用緊asus tuf be6500 做main
如果你係拎其中一部做main建議你唔好買
如果你係已經有部asus main, 只係買嚟做ap我就唔多比意見了

main:
一嚟冇得刷Merlin firmware
二嚟有時用用下死機要manually reboot
三嚟大陸wifi 7冇6Ghz
Router等black friday amazon 買
屋企人想買部tablet 之類嘅平板係屋企睇做做運動, 想上到youtube, 請問有冇推介呀??
我仲有把貓頭鷹扇裝返去機尾
我個spec都一般 i5 12400 加張垃圾卡
唔會熱得去邊
京東幾時會再做大減價 係咪要等到雙十一
laptop架有冇邊隻好
有冇師兄試過自己買iphone零件換
mouse pad 同入耳式耳機有無推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞