2[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

511 回覆
11 Like 40 Dislike
質素如何 都唔知點揀好
幾年前買過Mon 同電池嚟換,個Mon暗過原廠好多,部iPhone 6捱左一年後開唔返,冇耐之後電池澎漲,撐起埋個Mon。
聯想小新105W
酷態科10/15號
單C口就買去小米香港執個33W
不過自己買個轉插,4C口就買龍蓮165W同8字線
Lenovo小新pad
我試過13pro max換完mon, 個iOS會話你知用緊山寨配件
FBB玻璃墊
屌睇中2部mon 行 5120x2160

60hz $2000
120hz $3000

值唔值俾多$1000上120hz呢....
用過就知道肉眼好明顯
電池用左2年
Mon用左1年
冇人叫你買第3方
貪平
大陸版notebook 果D windows 11 家用版, 有無咩限制
例如裝唔裝到youtube whatsapp? 有無繁中?
通常都會自備usb 重新安裝windows 11
有d 可以用返本身notebook windows 11 條key
用唔到就去淘返條pro 版 , 十幾蚊人仔

乜都唔攪, 佢果d notebook 只有單一語這(簡體) 無得轉.
係咪一定要入USB? 用佢設定個重設唔得?
有冇ching熟 mouse sensor
旗艦pwm3395 竟然唔夠幾年前既avago 3310 好用,有冇人知點解
3310 (zowie fk1) 打CS 勁穩勁準 好多

我同時插2隻鼠係電腦,輪替咁試,就算相同設定,都係有表現出入
sensor唔會影響個人習慣同技術
只可以講手感要時間適應
玩幾場aimlabs適應下先
模具一樣?
2隻鼠行緊相同window/ game /dpi 設定
但個 cursor擺動幅度/軌跡 好大差異咁靈異
模具是否指個外殼?

pwm3395 (lenovo m5pro) vs avago 3310 (zowie fk1)
係 最基本既手感已經唔同
其次軟件調較都唔同
係咪開咗波紋控制加速直線修補嗰啲?
係咪用到youtube 架? 屋企人主要係youtube 跟住做運動
裝到youtube
dtiver極簡陋,唔見有得設定呢d
可能各廠商有自己調校既功力同差異
只可以講風水唔夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞