2[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

511 回覆
11 Like 40 Dislike
有冇Link
部desktop 正式壽終正寢,想入手laptop。

有幾點疑問及想聽聽巴打們意見。

要求:

- 打機為主,會外接Mon,文書極少
- 想要4070 為主
- 筆直 $20000 內

暫時睇中ASUS Strix G16 依款(2023/2024年都可以),但門市基本上未見過現貨。

幾點疑問

- ASUS Strix 與 TUF 兩個系列有咩大分別?(見人屌TUF多)

- 除左華碩,MSI 會唔會係次選?Gaming Laptop計

- 我見有好多巴打叫在亞馬遜或京東買,但自己怕有風險,想減少運送距離,如果香港門市有無邊間好選擇?

- 華碩無記錯係全球聯保?(之前desktop 張display 都係拎去香港維修)

多謝咁多位巴打睇哂咁多野同比少少意見先
香港買就算數啦
係大陸買dell既產品可唔可以轉返做香港保?
想問淘寶買asus mon評價如何?
想買pg32ucdm 見折左之後8500人仔
但係又話唔支援香港直運
但係比集運又驚整爛 有冇咩方法可以直運到香港
【淘宝】http://e.tb.cn/h.gEjXxrnRx0NgSn0?tk=kgly3OM19YK CZ3452 「联想台式机电脑主机I3双核I5I7四核办公游戏商务设计学习家用影音」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开
大機會唔得
我買咁多個顯示器 暫時未試過畀集運整爛 其實睇好唔好彩 因為就算你直送佢都有機會整爛 如果你係想完全避免樣嘢 咁我諗你唯有香港直接當面買

京東嘅話我試過畀集運地址落完單叫佢改返個香港地址
其實你買銷量高嗰啲 其實真係冇問題
我只知道如果大陸網購嘅話

一般啲貴嘅華碩機都會有全球
其實網上有好多測試 建議你可以參考 性價比需要考慮埋價錢
唔會話好快嘅
用下IM,玩下GBA
就算中幾年既低階U 都好夠做
即係買水貨唔想拎返大陸整得asus可以揀?
有無廢廢地13吋nb推薦
主要想開到ms office做野
用ipad完全做唔到野
【淘宝】http://e.tb.cn/h.gESruv7PhtbhmWg?tk=lAcW3OqfdtX CZ3460 「联想K2450二手笔记本电脑 i3i5高配独显商务办公家用游戏轻薄手提」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开
啱啱淘咗隻kingston手指,平香港成幾十蚊
天貓官方旗艦店買,我諗同香港啲貨一樣
怕唔怕用幾個月打柴?
官方度買都打柴都無辦法
呢部幾好
但前排4999 on9補貼
你又一拳超人呀
想請教各位
嚟緊淘寶京東雙11 點買抵啲?
等雙11再睇
最後無意中搵到個香港電話, 而家ship咗, 但係古L怪怪, 3日唔知搞乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞