六合彩出現罕見攪珠 兩期結果號碼五個相同!

273 回覆
63 Like 3 Dislike
差果少少中頭獎 拎3萬幾都谷9氣
今期同上期中5個數字的機會率約為0.00184%。
其實有冇得集體報海關/消費者委員會?
就係因為機率低囉
你咁樣諗係邏輯謬誤嚟 因為每個組合機會都係一樣

你想像個情況 唔使一模一樣牌 你是但噏一個組合出嚟 噏完都可以講「有幾可可以噏得中下舖牌係咩組合?」 就知你講嘅「一模一樣」 同呢度嘅「是但噏」嘅組合 機會係一樣
馬會蝕錢
二獎慘囉 得3萬8
平時二獎應該6位數?
個機率低到無限接近0

馬會電腦壞左???
四人歸西feel
On9 就咪撚出識認叻啦 討論兩句就話人on9
上期number 係幾多係已經發生左 機率 = 1
呢期中乜number 咪都係一樣機率
Sorry
琴日太忙唔記得左換返入面啲配重出嚟
記得馬會比政府欽點每年嘔多100定120億出黎
篤數條友唔記得轉Number
生意好牙
應該係4獎蝕爆廠
因為4獎固定獎金
有400注3獎,4獎當5倍有2000注
都無左1900萬
啲5獎640 320
真係多多都蝕
做假你都吹唔脹
ICAC 都拉唔到佢
櫃檯買電腦飛兩條一樣都試過
咁多人鍾意買返上一期Number係咩玩法
你個比喻錯晒
而家討論係 2個連續事件都係出1-6嘅概率會幾低
你要比較就唔會係2次1-6同 1次1-6 + 1次7-12嘅比較
而係連續2次1-6同1次1-6 + 1次1-49中任意6個數字(嚴格上可以減埋同1-6好相似嘅結果)
好明顯前者比後者機率細好多

連續2次1-6同1次1-6再連續中另外6個你指明嘅no. 概率上係一樣 但係而家無人討論緊呢個情況
全部都係政府嘅人
咁而家係比較中同唔中吖嘛
總知唔係A嘅組合就係唔中㗎啦
用返六合彩做個簡單例子

1. 已知今期開2, 15, 23, 33, 34, 39
求開6, 7, 18, 24, 28, 29嘅機率

2. 已知今期開2, 15, 23, 33, 34, 39
求開2, 15, 23, 33, 34, 39嘅機率
在香港六合彩中,每期會隨機抽取6個基本號碼和1個特別號碼,這些號碼的選擇是獨立的。因此,連續兩期出現相同號碼的機率是存在的,但機率相對較低。

計算機率

1. 基本號碼每期有49個號碼,選取6個號碼的組合數為:

C(49, 6) = {49!}{6!(49-6)!} = 13,983,816

2. 特別號碼在49個號碼中選1個特別號碼,這有49種選擇。

3. 總組合數:因此,每期的總組合數為:

13,983,816 x 49

4. **連續兩期相同號碼的機率**:因為每期的抽取是獨立的,連續兩期出現完全相同的號碼(包括6個基本號碼和1個特別號碼)的機率為:

{1}{13,983,816 x 49}
之前諗可能係1,000,000份一,睇返你個數字, 50,000份一,其實唔算太過困難,我指同六合彩中頭獎相比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞