六合彩出現罕見攪珠 兩期結果號碼五個相同!

273 回覆
63 Like 3 Dislike
點解 2獎派咁少
有冇數學神人可以計下有幾低??
同一部機同一套波
假設隻摩打力度同出波時間無變
唔係理論上應該永遠出同一set number咩
其實1/8

六合彩有幾Set波
每Set波既造工同重量差異已經影響到出咩波
用同一Set就好易出差唔多既林巴

今次唔記得咗換另一Set波姐
如果係咁上期三奬應該勁多人中
但上期得200幾注中
係今期一半
姐係今期有一半跟上期買
有冇咁多無聊人
定有鬼 買左200注一樣
好似之前山西六合彩咁
五星連豬
祖國偉大🇨🇳!
因為三獎太多人中
個Pool 分得太多出去
馬會造假都認真少少呀
策略投注法會有幾組連續號碼同上2-3期號碼

所以一開生日號碼(細數字連續號碼)
同埋同上期同林巴之類既號碼

馬會就會因為太多人中固定獎金既4獎蝕爆廠
好簡單 你覺得第一期出1,2,3,4,5,6 第二期出7,8,9,10,11,12 既機率係大過or 等如 or 細過
兩期都係出1,2,3,4,5,6 既機率?
單睇呢期就係,但其實會係個大pool 度拎返啲錢出嚟派
下次金多寶會少啲
相反
係雪凍個波
應該一樣? 兩期攪珠係獨立事件喎
因為有一種策略買法係一注同上期好多重複既號碼
幾注剔除上期號碼
Binomial 計左啦
你嘅理論應該唔成立
淨係計室温、氣壓、機器同波嘅磨損
呢兩日情況唔算一樣
中A組合嘅機率vs中A組合以外任何組合嘅機率
咁一定A組合細啲啦
傾向出同一組
但果組可能有20個號碼

上一期果組應該比策略投資者Mark低左係大機率重現既
所以用浮動Hold4膽拖2腳咁買好多注
令好多人中三獎
而中二獎比例無按比例咁升
$10博佢出多次5個相同
唔識好心咪撚出黎柒

連續兩期六合彩結果五個號碼完全相同嘅機率係會比唔相同嘅機率低好多。因為每一期六合彩嘅號碼係從好幾百萬個可能組合中隨機抽出嚟,兩期完全相同號碼屬於極度罕見嘅情況。
假設每期有49個號碼,抽出6個,咁一組特定號碼出現嘅機率係:
1 / C( 49,6 ) = 1 / 13983816
所以連續兩期出現完全相同號碼嘅機率係:
( 1 / 13983816) x (1 / 13983816)
相反,如果兩期嘅號碼唔完全相同,機率就高得多,因為仲有好多其他嘅組合可以出現。
連續兩期完全相同號碼嘅機率係極低。
邊有得咁比較
Chaos Theory
唔駛諗,1/55491,當一個星期攪三次,一年150次,都要369.94年先出一次,呢啲就真係370年一遇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞