[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (55)

577 回覆
3 Like 1 Dislike
入藉4天王冇左一個了
[JJ插沙求救]廿尾除咗交友app之外,仲有咩方法識到女仔?
https://lih.kg/mgncqT
#2 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

海港蛇又嚟料
仲有0.1成,機會都係大過天樂
又話block咗佢
係咪改左例
好似唔知幾歲踢過u都唔比轉
係 21歲踢過正式比賽就gg
唔知天樂宜家算唔算 hold HK nationality
唔算就bye bye lu
忍唔住撳開,睇佢po乜
無得出 反而樂觀!
馬恩讀law
lm
傑志上場聯賽僅於末段,憑祖連奴的世界波逼和冠忠南區,開季聯賽兩連和,顏卓彬承認把握力不足,是役務必力求改善:「其實我哋頭兩場,創造咗好多機會出嚟,但夾埋淨係入到3球,所以今場要把握得好啲,盡早鎖定勝局,贏番場畀大家睇,上番聯賽榜前列。」「彬仔」又稱是役面對流浪,要嚴防早前對港會「戴帽」的劉智樂:「『樂仔』(劉智樂)最近好弗,一定唔可以走漏佢,另外雷仙奴好擅長利用速度去製造威脅,加上張廣然不時後上,其實都幾有攻力。」

至於潘沛軒就指,縱使「藍鳥」開季兩場未嘗一勝,但士氣未有受打擊,期望今場能實踐教練團部署,劍指3分:「作為傑志球員,我哋無論對住咩球隊,都係以贏波為目標,教練團已經針對流浪嘅優、缺點,做足準備,希望我哋發揮到應有水準,攞到第1場聯賽勝仗。」

流浪方面,主教練巴貝利認為,上仗雖憑劉智樂大演帽子戲法取勝,但整體發揮上仍有改善空間,盼今場加快進攻節奏,製造更多威脅:「傑志今年比較多新兵,外援又要時間適應番個天氣,如果我哋可以利用呢個優勢,盡早掌握比賽節奏,對我哋嚟講相當有利。我哋中前場都要做番好配合,創造入球機會,雖然同呢啲強隊對陣,係個大挑戰,但都想大家盡情表現自己。」

對於上場在聯賽開齋,流浪翼鋒張廣然稱現時球隊士氣高昂,今仗會力爭兩連勝:「由季前到依家,同隊友夾咗兩、三個月,默契愈嚟愈好,而且上場贏波之後,我哋鬥志有增無減,希望今場繼續贏落去。」他表示備戰時,已特別分析對手後防特性,會嘗試創造進攻機會:「我哋有針對傑志嘅防守去部署,希望可以拉開到佢哋嘅防線,搵位入楔去攻門。」

【兩隊預計正選陣容】

傑志

門將:1.王振鵬

後衞:12.裴栽釪 3.鐘樂安 22.巴登卡 17.費蘭度

中場:20.利亞倫 24.顏卓彬 16.陳俊樂

前鋒:10.馬查度 9.韋頓 7.明加索夫

標準流浪

門將:1.盧兆崎

後衞:12.李呈 13.菅沼駿哉 23.林堂真 17.龍梓軒

中場:11.巴拉克 5.林遼太 97.曉高

前鋒:77.雷仙奴 7.劉智樂 37.張廣然

原文網址:港超聯 傑志主場同標準流浪鍊過 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240920/mobile/bkn-20240920190504785-0920_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2rQxOuxfmp6R-XbIaxIDNBOuzOpafh4w4CUrZ83HJiVlXulmIAGcMnjzk_aem_ASUtgdcZXi8SXQilLVQ3Ng
米高似打翼

西木放佢係442 個4 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞