[BUNNIES] NewJeans討論區(106) - WE STAND WITH NEWJEANS!

1001 回覆
33 Like 23 Dislike
睇來咁已經係最盡,
希望閔接受,起碼做到nj完約之後再算
未完已經又出招搞NJ
佢呢步真係行得好絕
步就讓咗㗎喇
你唔肯都冇計
你肯就仲好,玩都玩死你
呢位睇得通透

攘外必先安内,安完內之後冇外部敵人會點?
有財權冇兵權,之後一樣可以俾董事會正常渠道踢得走
真係,呢啲事有得一次就可以有無數次,閔唔接受係啱,最大嘅權一定係要閔自己拎返最好
以下是閔熙珍方面的官方立場全文。

今天上午,ADOR董事會決議召開臨時股東大會,討論重新任命閔熙珍前代表為內部董事的議案。然而,內部董事的任命是由大股東HYBE決定,因此目前尚不清楚閔熙珍前代表是否會再次被任命為內部董事。

另一方面,ADOR董事會於9月11日上午表示,已向閔熙珍前代表提出擔任NewJeans未來5年製作人的邀約。然而,除了延長合約期限的說法外,並未提出任何具誠意的提案,例如刪除初案中單方面解約權等多項不公平條款。所謂的折衷方案提議只是文字遊戲罷了。

閔熙珍前代表擔心,如果在不公平的合約下僅延長任期,將無法保證NewJeans正常的藝人活動。因此,閔熙珍前代表已明確表示希望恢復其代表董事職位,並要求HYBE提出相應的、具誠意的具體合約內容。在當事人、職位、期限、權限等議題尚未達成任何協議的情況下,對於再度在協商前進行媒體操作的行為,閔熙珍前代表感到極度憤怒。
HYBE今天上午被揭露進行了貶低所屬藝人成就的媒體活動。令人懷疑的是,HYBE今天突然急於表明立場,是否是為了掩蓋某些事實,並試圖挑撥閔熙珍前代表與NewJeans之間的關係。如大家所知,HYBE一向是先進行不合常理的媒體操作,當真相被揭露後,便會再次發表聲明來掩蓋真相。

作為代表董事的權限,除了今天被揭露的內容外,還包括防禦多項HYBE不正當行為的權利,以及在無任何理由被解除代表董事職位的情況下所必須要求的內容。

對於ADOR一再通過顯而易見的謊言煽動公眾和輿論的行為,閔熙珍前代表感到極為憤怒,並對因此給藝人帶來的損害感到非常遺憾。希望ADOR董事會在進行媒體操作之前,能夠展現出誠意進行協商的態度。閔熙珍前代表強烈要求恢復其代表董事職位,以確保藝人的正常發展與成就。
話就話做多5年到完約
中間有咩限制有咩細字條款冇人知,隨時又可以單方面直接解約,到時又變返依家咁
俾我係閔老母都唔接受
前一步就話同newjeans傾既內容唔希望公開, 下一步反而公開話讓左步俾老母?
當HYBE係3歲細佬仔? HYBE幾時係人情公司
好奇想問,做CEO唔係會成日忙住開會,成日喺到聽人up大輪嘢咩?唔係嘅話就係到簽文件,又或者出席各式各樣嘅大會等等,其實好似又冇乜正式參與製作嘅機會

之前ADOR仲係閔媽做CEO果陣,係咪冇Creative Director ?
Hybe表面讓步,應該就係為左暫時降低公眾同埋股東俾既壓力,而且我地見到既內容係佢地想我地見到既新聞,實際上佢地內部傾成點都冇人知。Hybe只要成功將閔媽踢出CEO個位就已經贏左,主導權只要一日喺Hybe度,就隨時都可以出手干預。
週邊到左啦!!!爭兩份Member Kit!!!
閔媽之前自己做埋品牌總監,創作同決定既人都係自己,但依家換左人,就算條友幾無用都好,理論上最終決定權都係喺個CEO手上,難聽啲講只要Hybe唔鍾意,佢可以ban晒閔媽啲ideas,所以呢個位咁重要就係咁解
好想去,但係一個呀叔去到成個場都係妹妹仔應該會好尷尬
會唔會成個場都係麻甩大叔先尷尬啲
有我呢啲毒毒喺度唔怕啦
每人攞住件cake仔你眼望我眼
到時成間cafe冇人講野 然後邊食邊望住玉啲相喺度姨媽笑
成班變態佬
勁能恐怖
嘻嘻
講還講
影到我 plz del
老銅去台灣快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞