One Piece海賊王第1126話情報+討論

407 回覆
21 Like 4 Dislike
五老星加伊姆都搞唔掂一個薩波俾佢哋聖地走佬。
仲有海軍兩大將係聖地。同神騎團。

革命軍到底有幾勁隊長已經大將級數。
薩波仲要一個避6個+兩大將+神騎團。
薩波都算
瓦波爾都走得甩真係
咁多年前既事好難講個時邊個勁/係咪偷襲
唔係駁故
但睇漫畫同動畫個鏡頭真係唔明薩波點解會走得甩 距離都幾近,咁遲先追同埋咁都追唔到
但又打得中
仲要比個唔識打既國王拖到下
紅髮斷手前同鷹眼決鬥
連白鬍都欣賞喎
定係個陣連鷹眼都係有潛力新人only
有咩問題
路飛出海去到做4皇只係用左3年時間
4皇紅髮10年前可能連剛出海既路飛都不如
霸王色唔可以係斷手嗰吓先unlock?
連路飛都不如點同鷹眼決鬥鬥到白鬍都知
鷹眼十年前唔可以係新人?
定你覺得佢地當年睇羅傑處決已經係4皇7武海
👌😂
大波波
有血有肉真係有危機感
第睇吞吞VS暗暗
以前係冒險類故事,依家變咗打鬥
唔記得左黑鬍子捉布琳係為左乜
解讀歷史正文
魚牙係好撚高攻架
路飛霸氣頂到凱多,頂到明哥,都頂唔到賀迪。
可能嗰陣鷹眼同紅髮合力先打得贏一隻海王類
兩個仲廢過東海路飛嘅新人打架打到四皇過咗十幾年都記憶猶新,笑撚咗
個陣白鬍都係新人👌😂
1127之後下週休刊
不如你講下有咩實際理據去界定紅髮當時既實力
你單靠兩點:
1)同十年前鷹眼不分高下
2)好出名白胡子都識佢地

第一點你連鷹眼當時咩level都無從考究
第二點白胡由羅傑時代已經識紅髮,會一直關注佢同佢實力去到邊有咩直接關係?

四皇紅髮對路飛做左東海最強都有關注,係咪代表路飛當時已經好撚勁?
第一點: 唔止白鬍聽過,好多人都將呢場決鬥視為傳說,你要包拗頸覺得兩個廢過初出海路飛嘅人嘅決鬥係傳說級全世界都知咁你贏

第二點: 漫畫幾時有講過白鬍有一直關注紅髮實力?紅髮可以捨命救路飛,連草帽都可以都交埋比佢,白鬍子對紅髮只係同羅杰打架嗰陣見過幾次,有乜撚嘢可比性?偷換概念都搵個好啲嘅例子啦

條友攞尼卡轉世嘅主角路飛3年做四皇嚟做例子你都知佢咩料
你邏輯似乎有啲問題
佢地既對決係傳說級,咁究竟反映到當時場決鬥係咩水平?
你想像吓兩個依家好出名既legend,十鳩幾年前佢地一齊拗過手瓜都可以係一個傳說黎,但講黎講去就係冇資料顯示當時佢地既實力係邊個level

第二點,就係你呢幅圖既前幾格已經答左你
白鬍連巴基都記得添,咁巴基肯定又係好撚勁啦當時

講到尾,我冇一口咬定紅髮十年前係廢物
但同時十年前既世界資訊都好少
你哋都係單憑紅髮目前係四皇,所以一廂情願覺得十年前既佢唔可能比海皇類咬甩隻手
你連佢當時係咪已經活用霸氣都證實唔到啦
尾田如果話佢就係比近海之王咬甩左隻手先覺醒霸王色,你吹得佢脹?
老實講
對付近海之王根本唔需要用到霸氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞