One Piece海賊王第1126話情報+討論

407 回覆
21 Like 4 Dislike
享海賊王船長大,你同讀者講成年自組海賊團都未識霸氣,然後十年八年後變成四皇!?
睇完今集更加覺得條尾係惡魔條尾
伊姆可能真係幻獸種惡魔形態之類
可以分惡魔能力俾五老星
如果五老星同伊姆係6個個體
無理由可以用召喚既能力吹雞到現場
如果再細分6個幻獸種 咁如果唔係五老星食
由個街外人食咪可以隨時召喚佢地
所以我覺得似係一個能力嚟
由伊姆係主體分俾五廢老
路飛出海3年就做到四皇喇
咁似router share wifi原理
巴托呢話之後人氣應該會上升
奈何生得太樣衰
巴托人氣不嬲唔差㗎,入過漫畫人氣投票頭十
佢個果實應該同路飛果粒相反面
人人果實幻獸種有惡魔之名嘅果實 可能就係神話上尼卡既最大敵人之類
能力係自己不老不死+令其他人不老不死+召喚惡魔咁召喚其他人
所以當能力抽走,土星先會即刻老死
而霸氣可以令佢果實能力失效 退回召喚

所以覺得五老星係獨立個體 覺醒咗幻獸種係本身自己有
類似賣左自己靈魂比惡魔去換取不老不死
其實五老星幻獸種唔算好屈,路飛都殺過幾次,只係無限復活
Vivi老豆實力應該僅次於joyboy
落左妝可能好似西索咁靚仔呢
咁巴基呢??
五老星第一次集體變身嘅時候
五隻都只係睇到妖怪名,無註明係果實
土星而家死埋都唔知佢真正能力係乜
一個重要角色,無理由死左果實能力都仲未公佈
如果只係獨立嘅幻獸種加不老不死咁簡單,咁真係無乜必要刻意唔公佈果實能力
唯一嘅解釋就係尾田準備左之前未出過嘅idea,所以要留到之後先解釋佢地嘅能力
由此推斷,除左不老不死,五老星嘅變身能力都係有關連,唔係獨立嘅五個幻獸種
點睇黑胡子當克比係重要籌碼 因為佢有聲望定點 你話卡普就話姐
洛基港事件做左英雄
烏索普我屌你老豆啊
因為係新一代海軍英雄?
卡普係勁 但已經係老將
海軍唔會咁睇重 相反克比先啱啱崛起 當打又大把前途
娜美又有新衫着
係咪去咗lego land
卡普仲值錢啦,但難捉嘛,你叫黑胡子單挑捉都未必得。
真係要圍
上一個籌碼係艾斯 暫時未見到克比喺海軍有重要到咁 除非之後吹到洛克港單野好大
都唔會大得過卡普
伊姆有口話人冇口話自己
咁都畀薩波走甩
使唔使切腹自盡?
可能面子問題掛
新捧嘅英雄都俾海賊活捉,仲邊有人驚海軍
克比而家個朵係海軍英雄喎 同卡普一樣
卡普30億
克比得5億
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞