歐盟幾時做嘢?!蘋果確認iPhone 16/ 16 Plus 的Type-C 仍沿用USB 2.0的規格

183 回覆
156 Like 9 Dislike
其實睇ifanboy 回應真係好好睇,apple 代代iphone 咁玩你都死攬住, 仲要自我崔眠幫apple 搵藉口,咩少用線用wifi 冇所謂

我係apple 真係多謝晒你地,咁乖我建議apple 出年賣iphone 17 2皮野港紙一部,求其有個mon 打到電話就ok ,反正佢地一定會課金
Android 用家表示十分care
咁又無理由要自己大費周章既
用Android咪得
未出typec iphone嗰時呢度啲人唔係咁講
咁你要諗下點解d人照用
一係iOS太好用 一係AN唔好用
姐係大家都係用緊3.1?

呢度啲idog見到呢條友就唔敢提iCloud
呢度啲人係咩人先
個個都有自己睇法㗎喎
又電腦/平板/手機
又萬幾二萬首無損
邊插線過得咁多
是的
但係嗰時講要type c要食壓倒性負皮
得啲毒撚先會介意,佢地平時無 life 咪咩都注意落部電話
等睇下次發佈會煞有介事宣佈"USB 3. Three you up.‘’
Flagship device 都用3.1
你睇youtube係download晒成個youtube落黎先睇到片? 我用android 係an狗黎架喎
咁同用3.1
可唔可以靠 software update
去改變叉電w?

依家iPhone 3.1都係用pd 20w

原本話今代會變做40w 但最後冇咁既事
乜撚嘢呀
Usb3.1係data communication standard
現代叉電standard 係睇PD version
Usb2.0都可以叉PD 2/30W

Usbc connector 入面有CC1/CC2
依條pin 嘅handshaking 先係決左叉幾多W數
啲呀伯就係咁硬頸架啦
講緊手機入pc
就搬龍門落ssd度九唔搭八
死都唔認輸 萌塞到爆
講緊40 原本係傳會上到pd 40

依家就係問Apple 個3.1 唔係硬件限制
係咪可以用軟件去update去到pd 40w快速
呢啲柒頭唔識tech古老石山剩係識插線過資料 同佢哋討論都係嘥時間
Pd firmware一回事
Hardware 設計原來有無預12/15/20V亦係另一回事
有OVP同OCP 限制,夾硬夾上高啲voltage 係唔work

有apple watch, ipad 依啲超好生態既副產品
唔用返iphone唔通用android 咩
因為3.0 3.1技術未成熟
2.0先係最適合人類使用
到技術再成熟d就會上架啦
睇返lightning 頭出咁多代都係得usb2 速度 真係廢到核爆
Type C 明明已經係新時代產物但又夾硬㩒返去以前usb2 速度 Apple 真係垃圾屎黎
咁撚本事成個插口都整走埋啦

利伸: iPhone用家
好耐無插過部iphone
叫30%用家換機要換埋線=環保
歐盟班撚樣鍾意整standard扮大佬就真
車都有CCS2 電話又點會走得甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞