歐盟幾時做嘢?!蘋果確認iPhone 16/ 16 Plus 的Type-C 仍沿用USB 2.0的規格

183 回覆
156 Like 9 Dislike
大把android 入門/中階都仲係2.0
USB 2.0 3.0 淘寶十蚊十條線
你話呢
其實依家用電話都無乜時間會成日插電腦
我用iphone咁L多年, 用佢條線傳data 唔知有無2次
其實點樣可以係iCloud 過萬張相一次過download 落電腦?
iPhone冇乜你哋就唔用架啦
之前個個口響響typec無用垃圾插頭而家咪又係照督
兜乜嘢呢我無撐Apple喎

我係解釋緊「歐盟」點解唔干涉輸傳速度,回應#1當歐盟許願樹

「唔係」講緊「我自己覺得」唔需要

歐盟只係要求一啲好基本嘅需求(Apple自家產品做到share一種介面叉到電)

如果非pro機都有USB 3.1我絕對樂見
type c 個個都嘈喎, 鳩噏有個譜
佢ipad 都轉哂type c , 大把人想一條線差哂
我公司好多event,啲同事用手機影完相都要經電腦放入server,大部份電腦都無built-in WIFI,雖然可以去買WIFI手指,或者用whatsapp send返畀自己,但搞依啲點都唔及直接用線快同方便。

當然話未必好多人有需要咁做,但我覺得喺依啲細位咁cut真係好小家
真,根本就好多有iPad、MacBook嘅Apple用家想type C線叉晒所有Apple產品

只有只買iPhone嘅人話Lightning好用
標準答案:2.0已足夠,唔會用條線

Apple話 屌你班友再嘈嘈嘈
下一代17連type C port都cut撚埋去
而家嘅人都用icloud+去做backup
講真 有線速度幾多都冇所謂啦
我寧願佢個type c有快充
仲緊要過usb3/4
usb3其實都係基本低階野黎..
APPLE 連支那既折中法都識
照機SD card入面 d 相同片 插落iphone 到入係咪會慢? 同埋用type c usb 傳送 data 入iphone 係咪都關事?
主流電話唔需要Thunderbolt level嘅有線規格
無過cert嘅先自稱2.0 3.0
梗係平啦巴打
拗乜撚嘢吖
插線過資料點都係過時架喇
大把人電腦都無一部
插你老母個臭閪咩
大把wireless hard drive enclosure啦

an狗真係唔輸得
最好笑係有一班人死話唔洗2kmon 肉眼分唔到。打手多撚到
iDog: 咁你唔識買Apple Music?

Backup相慢,咪買iCloud

係啦
拎撚埋個server出街添
wireless hdd邊撚忽wireless
定係idog喺個狗子宮入面都係無線
臍帶都唔撚使?
magsafe過啲營養比你個傻閪發育個狗腦
only idog can do
可能班傻尻成世淨係望過iphone個mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞