[BUNNIES] NewJeans討論區(105) - HYBE STOP SABOTAGING NEWJEANS!

1001 回覆
22 Like 23 Dislike
點都係要搏呢一步la

其實會唔會有秘密金主
唔奇
以新牛個知名度
唔知
我都想有
唔認為會解約,合約問題太複雜涉及金額都好大
不過我覺得妹豬set 25號個期應該仲有後著
有ff過Sony出手救班妹豬
主攻日本市場
D$應該好快會賺得番黎
天佑五妹豬
解到約又點
之後唔可以用newjeans
唔可以表演之前的歌
表演一次 HYPE告一次
Gfriend就係活生生的例子
出到去之後要改哂曲風
與其日日被職場霸凌
不如燃燒一次
橫掂工作都唔會好過
其實唔明點解咁多人講到好似Hybe惡哂咁,其實打工仔都知,唔L撈先係最惡

以我認知,NJ成員個個本身家庭背境都唔差,得罪Hybe唔通會無飯開咩。依兩年難得有個傻人出咁多錢比佢地玩,咪當攞個經歷囉。反而Hybe上市公司supposingly要對股東交代,本身財政已經唔多掂,無左支potentially既大水喉,真係唔知邊個傷啲。

我自己本身真係從來唔鍾意kpop,個個都商品化倒模流水線制品。我係從Ditto OMG年代,覺得NJ真係好與眾不同先開始鍾意佢地,今次記者會我撐佢地喎,雖然好可能以後都唔會有NJ新野睇,但無左閔媽同製作團隊,NJ繼續留係Hybe最多又係另一隊倒模搵錢機器。

既然5個女仔都表達左佢地對個創作理念既追求係大過錢,真係唔明仲咁多人出黎話跪底奶Hybe咪好囉。如果NJ真係唔出聲,閔媽走左繼續唱d唔知乜野濕9歌,我就真係會睇佢地唔起,以為唔睇算。
日本人咁保守,唔會插手
曲風都要改?
路人:「如果我是Newjeans我一定會吞忍。」
所以你才會是路人,而人家是Newjeans啊。
呢個井得好好。
就算冇後著都會支持
最多留5年彈藥
之後課爆
東京巨蛋俾咗我一個太美好的回憶
錢唔係問題
R撚爆頭 到尋日先知原來香港地真係咁多黎生
搵律師出面單方面解約
罷工

我淨係諗到呢兩個25號後嘅選項
Ching 好有錢
上reddit 都好多,好撚多” i love NJ, but they are wrong to criticise their boss and their company , you will lose you job…..”

反而B站有唔少人話佩服佢哋咁勇敢,自己就唔敢咁樣去反抗
咁耐以來係咪得新牛呢隊野係咁fun
我見其他隊都係chok樣 著到靚一靚咁
不能同意更多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞