[BUNNIES] NewJeans討論區(105) - HYBE STOP SABOTAGING NEWJEANS!

1001 回覆
22 Like 23 Dislike
依家見有新狗竇即刻狗衝晒過去
星船都吹奏
IVE之前啲爭議 例如咪嘴玩偶 抄rv都係佢哋搞出嚟
又關5050咩事呢?兩件事性質都唔同,唔好亂鳩咁比喻好冇
啲流浪狗係四海為家㗎啦
而家諗起免治之前馬拉松直播
應該係當最後一次嚟做
佢咁都講得出都知佢想點啦師兄
你追故睇下佢啲論點
5050嗰時,社長都有解釋佢點出心出力
而家HYBE至今連戲都唔做,寧願幫親生女都唔幫NJ
已經好大分別
老實,本身都可以當佢地R錢機器,繼續出歌出TOUR
但依家出晒面 就
cls老屈埋Ban Heesoo channel有開營利
以前嫌煩 而家知錯啦
淨係講 有感情影響啫

一定要撐閔? 點解?
唔明點解K-pop風氣咁toxic
跟貼半晚已經覺得好攰
營佢老母咩
班傻閪真係坐住個腦
冇事都還好 有事就一沉百踩
Newjeans 剛剛成立了新YT 帳號
正式和總公司HYBE宣戰了!!!

在母公司剷除了他們的「媽媽」
閔熙珍後
預計下一步就是把她們冷凍雪藏🥶

因為HYBE正在把原本她們的製作團隊連根拔起
先前故意用任何方法限制newjeans 的網路流量看來
接起來這個團體只要合約在這個公司的一天
不是面目全非、就是人間蒸發

平均年齡未滿二十歲的女孩們
勇敢跳出來為自己和自己的製作人發聲
我會說她們非常勇敢
當然她們也被逼到沒有後路了

可是敢全面表態
不只賭上演藝生涯
也隻身對抗韓國這個講究階級和父權的社會
而她們~才二十歲

非常夠義氣!
非常勇敢!

韓國社會是否給妳們機會我不知道
我永遠會記得和支持妳們

在我眼裡
妳們的心是100%的super star ⭐️

睇脆啲評論睇到眼濕濕
怕就不如log out遞信唔撈嘅人係最唔識怕我哋就係佢哋嘅粉
只想輕輕鬆鬆唱唱歌 而你卻誤會我有些不妥
等官司,可能要幾年後啦
兩邊權鬥,都唔撐,只係鐘意NJ d 歌

我只係唔明,撐NJ 好似一定要撐閔?
死心啦,點會有tour,一早已經講明雪佢哋年半,之後繼續唔聽話就繼續雪,房狗就係要話俾全世界知同佢作對嘅下場
呢樣真,上脆睇好多人撐佢哋
廢Cube都有人吹奏連登成日踩一捧一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞