[BUNNIES] NewJeans討論區(105) - HYBE STOP SABOTAGING NEWJEANS!

1001 回覆
22 Like 23 Dislike
脆成日彈啲anti出嚟俾我block
唔係一定要撐閔,而係事實無佢就無NJ,所以五個女對佢咁有情有義我哋都好明白,但係唔好成日話咩佢哋俾人洗腦嗰啲嘢,睇完今日直播你應該知其實佢哋五個好成熟好理智,完全知道自己做緊咩
啱啱去望下fim個post 有人話我地講唔打招呼既係佢地團 屌鳩我地
wtf根本唔撚關我地事 屌你老母公海班人狗咬狗 最後全部入晒我地數?
冇話一定要撐閔 但明明同5050性質唔同點解硬係要拉埋一齊黎講? 5050係俾安聖日引誘佢地同公司解約,而newjeans只係想保持現狀同閔一齊做嘢,一邊基於利益想離開公司,一邊係基於感情想留住閔
就黎世界末日都關newjeans同閔事
NEW JEANS 落左水之後,一定係死局
娛樂產業 呢D位實在殘忍過其他行太多,房肥都唔知會做乜
唔只係感情啦,貓都講明同fake ador價值觀唔一樣
5050係以為自己紅咗想起飛腳,NJ從來都無講過要解約或者離開公司
懷疑依家咁多團屌NJ就係因為公海一直幫我地樹敵
其實真係好撚煩,次次一講newjeans/film就硬係要提起對方,成日有啲撚樣喺度搞分化搞對立
打官司要燒好多錢,仲要唔知贏定輸,老實我寧願佢哋留返啲錢做呢幾年生活費好過
轉公司啦唉
為啖氣
NJ唔係佢建立嘅
反而我覺得公海post個幾個怨念人
影響曬其他人對fearnot 的感覺

利申:兩隊都好支持
閔熙珍讓偶像這個職業能夠不被壓榨,就算是當紅團體還是可以休假睡十個小時、回國陪家人;出道賺很多?沒問題我們就搬去住舒適點的房子;把隨機小卡廢掉,說是不想給粉絲無意義的經濟壓力;她還讓大家知道,被壓榨霸凌的社畜應該要為了自己的人生挺身對抗惡劣的大環境。

這樣的人你貼上女巫的標籤,再把深受她保護的五個女孩稱作是被洗腦;我不知道你是天生奴性,還是只是想要羞辱你身邊所有在生活裡遭遇困境的人。

喺threads見到,其實佢講得好啱,呢個就係點解我撐閔,你唔一定要撐,不過我哋都唔係盲撐
屌你成街都係Newjeans廣告,死肥佬為報自己仇要搞鳩啲妹豬
成個新宿渋谷都係新牛
越諗就越嬲
做你親人或同事
應該幾慘
仲要扮晒係不滿閔only
對NJ冇不滿
假到爆
而家NJ最慘

剩係呢樣佢已經得罪好多大公司,仆街我哋一向當啲idol係賺錢工具,你對班女咁好叫我哋點算
ADOR職員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞