香港寬頻升級左2000m 想問下呢router 食得盡嗎?

233 回覆
5 Like 91 Dislike
行dual mode 咪得 用得2000M都係想pt嗰陣影響正常netflix嗰啲速度啫 定有乜嘢特別要求一定要單線2000? 唔好同我講打機
自從轉咗新加坡佬做CEO之後
成間野都變得好閪
佢地而家係咪指定左比人cut線要即刻再打多次過去 煩撚到仆街
一蚊都冇俾佢
佢夠薑咪上小額錢債追我囉,佢唔交sales同我傾續約段錄音出嚟,單方面鳩噏話查過sales冇問題

事實好多野個sales都冇講,上到庭個官都屌佢啦,正垃圾公司
而家開始多底板用 2.5g 蟹/intel lan
都買左啦
介唔介意講下成件事係點?
不嬲係咁,啲大媽就成日中伏。又唔好意思reject人,咁就on99每月俾多成舊水
直接屌就得,成班on9日日諗點呃人。

之前sales D+日日打黎問做咩唔join有咩好考慮咁

我話考慮下唔得呀,又唔係佢俾錢。
56K已經夠平時用
你唔夠惡,要屌到佢靜晒先cut線,就會唔打黎一排
我1.8gb/s 好爽
哂尻氣
4K netflix睇左咁多年 有冇lag過? 普通上網就更加
只係得bt果d先會有分別 但係咪日日dl? 要每個月比多幾十蚊
你有生活品味 豪得起當然無問題

同埋普通設備根本支援唔到 iphone都要15 pro先行到過2000
當你直插電腦 電腦個lan port 底版果d又要最勁 姐係加加埋埋又要比多幾千

其實香港上網速度係世界第一 如果需要2000先叫順 其他國家應該收得皮
借po問下, 黎緊寬頻到期, 用緊網上行死都唔肯減, 仲加價, 轉邊間好有冇推薦? 中國移動$68好似好平, 但見人話佢租線好伏
千奇咪用 新果隻modem垃圾到暈 一日斷幾次線
嘈左成2個星期先肯幫我轉返舊plan 之後聽個裝機師傅講呢隻modem成日出事
唔止router 係你電腦塊底板都要support 到先得
之前有俾人sell過 最後為左佢要換哂router + motherboard 覺得無謂

之前有次耳仔軟比佢tum到轉2000m plan
屌佢一日斷十幾次 仲屈返我轉頭話我router同電腦有問題
打上去cs 屌到上去唔知邊級經理 先肯轉比我

個師傅黎換機個陣仲同我講1000係最穩陣 蛇咬都唔好轉plan
100M升1000M,佢話有最低700M保證,我用手機連Wi-Fi唔夠速打去投訴,佢話sales冇講話包Wi-Fi速度保證所以就唔包,佢好強調係插lan線落電腦先有速度保證,咁我用電腦speed test,低見百零M,最高都冇五百M,佢又老屈話我部電腦廢,但sales從來冇提及用1000M要有高階電腦配合

嘈咗半年佢最多肯俾我轉500M,但係唔認錯唔道歉零補償,份約仲要重頭計過
仲買wifi6
係咪之前做i-cable個sales大佬過咗去做
好似唔得
幾年前我都買左呢個
淨最高可以1000m

警世勿join
下載無事
上載出事
暫時用正正常常,續約無sale其他野廢話直接跟舊plan ( $79 1Gb )
sale緊你嗰陣就2000mbs x1啦
而家8k片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞