香港有咩之前好多人反對,但最後證明係正確嘅政策?

215 回覆
40 Like 492 Dislike
香港人寧舍犯賤
23條
要保育唔可以用郊野公園起樓 仲話香港要復耕

班友一係冇經濟知識 一係地產商打手
黃絲之後仲歌頌佢
建造業都係97前決定好輸入外勞,只不過98年經濟大跌先至剎停,上年只係炒冷飯
點解經濟唔好幾年仲請外勞,以前都識剎停
而家由治及興 經濟欣欣向榮

都係多得中國支持嘅港共係六七搞炸彈恐怖主義 。
不如你搞清楚先再噏,已經提咗你。而家10、15班係未起完香港站等原因,都未到永遠冇得唔再加嘅階級。之後會加密做16、24班,大嶼山段載客率預計唔過90%,仲有10%餘地。以前已經計劃咗西部外走廊,搭到欣澳站已經解決到。
唔填大蠔灣都係啱,嗰度而家有晒特殊科學價值、自然保育、同海岸保護區。最早夠會會填晒東涌航道連埋赤鱲角,而家連東涌灣都唔使掂。小蠔灣、同欣澳填海已經夠,再者可以喺中間深水角同鹿頸之間填海畀唔受噪音同高度限制嘅工業物流等用途。東涌東先做到個比較連貫嘅社區,唔會孤立咗。問題只係出喺港珠澳人工島。
而且而家個限制係18班,已經未加到盡。另外機場快綫都未決定加到8班10卡,反而真係唔夠用可能有得探討可唔可以東涌綫繁忙時該方向將機場快綫維持喺6班有冇幫助(鳩估)。呢啲應該都未計 CBTC 嘅效果。
禁膠都係呢班
咩朱西迪呢啲仆街
雖然政府係廢,但拉晒佢哋其實冇錯
嗰時話玫瑰園計劃係英國佬嘅陰謀,係要用曬香港啲儲備,令到回歸之後特區政府冇錢洗。但係結果英國佬留低幾千億儲備畀特區政府,而且機場核心計劃唔單止冇超支,仲比預算平咗
干預別國内政
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞