香港有咩之前好多人反對,但最後證明係正確嘅政策?

215 回覆
40 Like 492 Dislike
而家香港個前景咁差咪又有個人想搞8萬5囉
禁電子煙
而家全世界愈來愈多地方禁
根本保護細路係好重要
8萬5
99年人大釋法
有無D近20年既?
一地兩檢囉 而家幾方便北上
有咩諗定同國安講
政府覺得係德政,種好多木綿花樹,但啲綿花四圍飄令人難以呼吸,建議用細孔綱套住木綿樹。
咁得唔得呀,长官。
英國政府承諾主權移交時,不少於250億
最後實際好似留4575億
西鐵
唔係咁講架喎
當年高登仔
即係宜家既年登仔 話起黎方便大陸運兵
啟德體育館~~~ 好似大家都幾期待佢出年落成
八萬五房屋政策
西九龍高鐵主要係用鐵路增加多一個口岸,分流落馬洲福田口岸人流
新界六日戰(英語:The Six-Day War of 1899),為1899年4月於英屬香港新界發生的一場英國軍隊與新界原居民間的戰爭。原因是英國接管新界地區,新界原居民認為前景不明而恐慌。以屏山鄧氏為首的新界原居民各大氏族,決定反抗英國的接收行動。參戰鄉民傷亡慘重,約500名鄉勇被英軍擊殺,英軍僅一人受輕傷。戰後雙方快速和解,其後英屬香港政府及參與戰爭的氏族都保持低調,以至遺忘此場戰爭。
起碼我自己冇絕對反對加,係個方式問題。而且東鐵快線本身諗有支線作為深圳繞道(繞過廣深線羅湖)駁埋香園圍,係多兩個。
係好撚on9喎
人地城市摩天輪就最高點咁濟
仲要起係中環嗰邊即係望返唔靚既維港景
唔知你講咩一樣。喺香港一地兩檢係浪費緊成條鐵路,淨係可以畀跨境列車用,其他列車個載客率根本未高到支持起條專線。起碼呢個項目唔應該優先,舒緩本地線先迫切。佢打咗尖,而家連北環線都未起。
無d近20年既,係到吹奏老香港做乜鳩,成班人係到打飛機,on 撚鳩鳩,計我話近20年最好既政策,就係引入外勞搶飯碗,官商勾結
易通行 同3隧分流

日日紅隧直入直出
廿三條。掃把頭嗰時好多人反對,今日先知係最正確嘅做法。
中國政府阻撓機場核心計劃,唔係驚儲備用光,係為咗拖慢香港發展,抵制肥彭立法局直選,
當年北大嶼山新市鎮,唔係只得東涌,仲規劃埋北大嶼山公路中間位嘅大濠新市鎮,增加土地房屋供應,但係中國政府唔俾開發大濠新市鎮容納人口增值,

中國政府反對機場鐵路,又抵制港英起東涌綫,拖到1995年至開工,但係機鐵大嶼山段四軌縮到兩軌,東涌綫要同機場快綫共用大嶼山路軌,東涌綫宜家最密都6分鐘一班,無得再加密東涌班次,成為咗東涌發展、北大嶼山加車站嘅死穴。
外勞都係彭督臨走前制訂好嘅政策
講緊上年個個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞