One Piece海賊王第1125話情報+討論

334 回覆
27 Like 4 Dislike
會唔會係諗起羅傑?
其他五老星都在場 點解得土星一個要死
應該唔係加林聖啦
冇證據證明唔係亦冇證據證明係 由得尾田鳩噏
佢當年冇毀滅到隻機械人, 私自收埋用黎做研究
加林聖冇復活能力都已經係神騎團長,可以同洛克斯海賊團打,做埋5老星照道理會有埋復活能力,勁過馬骨一啲都唔奇
神騎團係神之谷咁勁嘅就唔會提都無人提加林聖啦,個個都剩係記得卡普係神之谷大放異彩做海軍英雄,就算卡普自己都剩係諗起同羅傑一齊打洛克斯,一隻字都無提過神之騎士團
都無人知佢乜水,是但一個海軍都可以話自己同羅傑卡普一齊打洛克斯啦,睇下有無出力啫。個場仗仲要係啲天龍人屠殺下啲奴隸,成群天龍人都剩係識打贏硬嘅仗,可以勁得去邊

卡普正正就係呢場仗保護天龍人先比世人叫海軍英雄,卡普都講過因為呢場仗係保護天龍人,佢自己都唔想提
因為嗰陣尾田未諗到神之騎士團呢樣野姐
咪好似霸氣咁以前打完成篇cp9都冇人提過武裝色,轉頭甚平就同你講鐵塊指槍被外界稱為武裝色霸氣咁

革命軍係大將面前大亂聖地搶走埋熊之後龍自己都話神之騎士團行動先係真正戰鬥既開始,神騎定位仲高過海軍,你話卡普勁定加林聖勁?
加林聖見到洛克斯團衝過嚟之後驚都未驚過,叫返班海軍退後,定係你覺得實際情況係佢轉頭比人打柒再比卡普救?
神之谷重點係羅傑同卡普,其他人算啦,完全唔係重點。
點解會期望月亮頭會好勁,勁到七武海或大將級數好未

明顯佢唔係重點BOSS,但唔係娒伊/黑胡子,真係冇乜機會對位路飛。

只能打下契仔,俾契仔打贏咁上下
唔係重點唔會專登加句神之谷事件大顯身手既王者比佢,佢唔係boss又點?水星都唔係boss咪照樣硬食5檔拳頭仲要反傷返佢,你比5檔依家單挑水星都贏唔到

睇返joyboy既霸氣就知路飛仲有lv要升先可以贏到伊姆,去到依一刻4皇都唔再夠資格做boss級,因為要打既係稱霸左世界800年,連雙4皇聯合都唔驚既世界政府
中將係戰場依家只係捱打。做沙包墊高人。

我承認月亮頭係勁,尾田有心寫佢勁,但勁到邊個級數真係唔知。

單係山治或契仔,甚至係芬奇羅賓級數,已經可以係戰場上叫人退下唔好阻住佢哋。

芬奇羅賓勁唔勁?勁,但要睇對手既。
打四王咪廢囉,打中將雜魚咪輕鬆囉。

成場神之谷一直係個迷,等尾田之後快少少再解釋下
都幾on9
生哂草啫係都無玩過
中將係廢啊,但劇情上又未誇張到會攞大將當卒仔去襯托其他角色,尾田既寫法明顯將加林聖寫做強者(絕對唔會係芬奇羅賓之流先),其他神騎未出場,唔知lv,但加林聖同嚟緊未出既黑影劍士就一定係勁人先合理
當初路飛打卡二,所有能力在佢之下,連對戰資格都冇

打凱多一樣路飛一直都冇資格打佢,

伊娒預左一開始,一定係天與地但輸兩次會忽然升LV

當時應該都冇人知,原來五老星咁硬,弱點係霸王色有霸王色先入到五老星。

路飛有呢次經驗,下次自然會增加霸王色用量黎打人
係,路飛一定會再升多lv先打贏伊姆
路飛前一篇苦戰完皇副,下一篇就升lv打4皇,皇副lv就留返比契仔打
依家路飛苦戰完4皇,下一篇就升lv打伊姆,4皇lv就留返比契仔打

去到依一刻,對位伊姆既joyboy係有路飛之上既尼卡能力同羅傑紅髮之上既霸王色,路飛要贏伊姆既話一定要升lv升得勁過羅傑卡普4皇呢班好多先有得打
https://youtu.be/GLrQC7faTTg

仆街,原來土星係卧底
完全解得通成個故事
全圖,簡體轉貼
Luffy 唔盡快去到Joy Boy 嘅霸氣水平,到時同Imu 交手又係被秒。。。秒殺支豬真係 on9
200年前中間個個科學家係咪貝加龐克黎
如果係既,佢咪最少有200歲?
唔係
神之谷殺啲餓到甩皮甩骨嘅奴隸有咩咁威
土星其實係咪joy boy果邊嘅二五,或者想造反?
留隻機械人做乜
應該純粹想揸高達
邊估到機械人有條繩放霸氣嚇親腦細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞