One Piece海賊王第1125話情報+討論

334 回覆
27 Like 4 Dislike
按尾田既對稱人設
如果羅傑係對應路飛
洛克斯應該就係當時既黑鬍
黑胡子隻船叫吉貝克之劍號
洛克斯全名係洛克斯·D·吉貝克
實有關聯
9個中將就想補飛去捉個四皇返嚟已經夠on9
薩坦喺9個中將面前提機械人同直播係最嚴重失策,最高機密嘅嘢喺啲海軍2打6面前咁坦白,仲on9過嗰9件垃圾
薩坦死肯定例牌屈落草帽一伙度,9件垃圾睇住佢變白骨,睇嚟都係陪葬一齊幫草帽貼金
可能最後五老星死/中將死/老貝死,全部入哂路飛數 反正報紙佬都唔係現場但會吹新聞
睇返句對白
羅傑想叫停洛克斯,洛克斯叫羅傑唔好阻住晒
明顯洛克斯目標唔係羅傑,但羅傑目標係洛克斯
個關係其實好似而家紅髮成日留意住黑鬍子咁,但黑鬍子無乜在意紅髮

如果黑鬍子係對應洛克斯,同時又係最終boss嘅熱門人選
咁當年洛克斯實力好大機會係羅傑之上,代表最終boss嘅level
因為係最終boss嘅level,所以要賣關子,連個樣都未正式出過
咁同時都解釋左點解黑鬍子係伊姆嘅眼中釘
因為佢對應嘅洛克斯係同上一代Joyboy一樣
都有撼動世界嘅實力,係世界政府其中一個最大威脅
即使羅傑實力再勁,都未去到呢個level,尤其而家出左一堆怪物

卡普為左羅傑專登去神之谷,好似曾經輸過唔忿氣咁
所以當時實力應該係洛克斯>羅傑>卡普
無錯洛克斯手下係勁,但有提過佢地唔團結
呢點對成團人嘅實力大打折扣
最後洛克斯真係一打二甚至更多都唔出奇
伊姆現身,五老星全員飆冷汗

伊姆 CV : ???
劇情on9到震

冇啦啦話天龍人糧荒,一日食得一餐

咁講法世界其他國家一早餓死哂9成人啦

咩無啦啦
革命軍之前入侵就係為咗破壞咗天龍人既糧食倉同救大熊
要比天龍人感受下飢餓既感覺啵
唔係革命軍搞嘅咩
劇透唔到
卡普條垃圾就算啦 30億實力 好似條狗咁追住羅傑就話同羅傑一樣咁勁
如果話路飛殺咗五老星
咁係幫路飛助威喎
洛克斯>羅傑>卡普 好合理嘅推測
上帝果實
紅髮死撚硬
死前可能會見路飛一次?
問題喺邊
fan theory 好 common
vegapunk 個 frd 係乜水?之前冇提過?
娜美個空島?
唔通係暗示緊 一直存在於其中一個角色?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞