One Piece海賊王第1125話情報+討論

334 回覆
27 Like 4 Dislike
第1次更新,簡易情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報來源:推特;
土星與海軍中將們在一起。中將為先前發生的事道歉,並提出跟隨草帽海賊團前往艾爾巴夫。
土星拒絕了,他表示已經得到了想要的東西,但貝加龐克的廣播是最大的失敗。
在蛋頭島,借助雲器(雲太)的啟動,龐克記錄(包含貝加龐克大腦)突然升上天空。約克試圖阻止,但為時已晚。
鏡頭轉向五老星所在的權力之室,費加蘭德·加林聖進入房間,他被任命為新的五老星,取代土星成為新的科學防衛武神。
土星的身體開始散發出黑色火焰,他請求伊姆的憐憫。突然,土星的身體變得越來越老,最後爆炸,只剩下他的骨架。
在漂浮的龐克記錄中(包含貝加龐克的大腦),我們看到一個新的貝加龐克,由愛迪生、釋迦、畢達哥拉斯和阿特拉斯組成。他們四個意識共用一個身體。
鏡頭轉向卡馬巴卡王國,克爾拉總結了貝加龐克的訊息。龍表示我們需要盡快結束這一切,世界即將爆發一場為了爭奪安全地帶的戰爭。
下週不休刊。
留名 今集正
土星做咁多衰野 終於衰收尾
不過源頭都係天龍人
我覺得有d似死神始祖滅卻師
臭港都有類似嘅櫈狗強啦
即係神之騎士團係世界政府架構黎講係六子級
佢地全部都係天龍人黎
土星咁早退場既 咁九尾copy佢個樣咪晒咗
費加蘭特加林係咪要變蜘蛛
就咁睇真係藉聖經故事
挪亞方舟應該好快出現
因為龍都講得好明依家係要爭唔撚會比海水埋沒既地方
聖地其他人都唔知佢死咗

就係要佢退咗場 九尾copy先有推進
象主,空島,和之國

都唔會比水浸
推呢個 隔離殘體字都唔撚轉
咪係
六子級升大看版
五老星唔算勁,土星都俾人打爆幾次,只不過真係有不死身果下屈。

娒伊能力係賜人不死身 又可以忽然收回,
即係又唔知咩神果實黎
依家個故事愈黎愈明顯
羅杰就係要大家出海唔撚洗比洪水埋沒
搵個救星出黎造船救走大家
所以佢copy咗先係獨一無二
又一個問題係除左娒伊,世界政府同其他四個知唔知佢死左一陣又屈資訊差
水之都都唔會有事啦
佢個伏筆已經講明沈落海底果個國家就係阿特蘭提斯
費加蘭德·加林聖 邊個嚟 咁熟嘅
大洪水,世界末日就到,唔知到時個one piece要嚟做乜路飛攞到個夢想又有乜野關係呢
月亮頭
咪就係響應羅杰要人去出海搵one peice
如果咁估係因為羅杰覺得自己都無命
點救人

慢慢開始要連埋聖經睇
四王聯手世界政府試下分對戰表

路飛黑胡子上頂
聯手打娒伊 ,黑胡子敗陣,路飛鎖血贏。

紅髮贏月亮頭
巴基贏金星(鷹眼幫拖
草帽三巨頭一人贏一件

龍或薩波贏 赤狗
其他幹步贏大將
羅賓贏路奇(如果娒伊仲俾你番來的話
惡贏慾
大和贏青雞
羅贏希留報仇
基德贏番紅髮頭馬
惡魔果實 動物系 幻獸種 惡魔形態
能力: 簽訂契約 長生不老 召喚魔法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞