蘋果恐要下架微信?!網友:寧棄iPhone,不捨微信!

184 回覆
209 Like 7 Dislike
其實我非常歡迎WeChat收皮
呢個垃圾app,又要鍾意就ban鳩你account
最撚on9係個客服,同唔存在無分別
淨係識叫你用自助服務解封
但係個自助服務就要你未俾佢ban之前加左嘅fd去幫你實名解封
所以如果無大陸人朋友嘅人基本上解唔到
低能

喺中國,微信普及率99.999%,如果計埋公司用戶,一個人開兩個account嘅用戶,普及率超過250%。

簡單講放棄微信即係放棄中國市場

叫你買部手機用唔到whatsapp你都唔會買啦,何況wechat = whatsapp + wallet + instagram 3合1

雖然唔鐘意wechat,但我睇死apple冇guts搞對抗
就算真係ban, 到時班友又會諗到d方法裝番落去嫁啦
兩部手機,高級人士會多部I phone
人地wechat 就係可以獨市
冇得監控大陸點會比你生架
「這就是封閉平台之惡,只要不給用戶自由使用其他軟件的權限,平台永遠可以卡著App勒索你用,今天可以冇飯食,明天就可以冇醫生睇,一切都由封閉平台自己說了算。」

可以改番佢段野😂
無用 WhatsApp 幾年咪又係咁生活
係有d人講到世界未日咁
無 Windows 用無 iPhone 用都未驚過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞