已成負資產

520 回覆
462 Like 42 Dislike
林鄭plan 一出, 就明顯政府都唔睇好,揾人托市,當年我都即係縮唔買
但你依家賣,再買間平,之後再繼續跌,結果都係一樣,重會痛d
自住驚
就算升都要好似過去十年咁誇張先cover到你除左還本金外d支出,其實仲有一筆數係折舊,維修
你覺得大唔大機會樓價升幅可以咁勁?
你睇下而家深圳樓價再諗下啦⋯⋯大陸不斷吹風要搞全灣區,你買樓都係要睇長遠既,五年或者十年後你覺得香港樓價會回點?
賣樓去英國
廣州擴市之後個樓市走法可以抄考下
賣,自住仲要比利息果度幾百萬
多人搏懵一件事,但點會無野好輸。高成數按揭銀行隨一兩年會出信問拎自住証明同簽信 Confirm。真係發現既話 Call Loan 由帳面輸錢變抬錢賣樓,抬唔到就銀主盤
高買低賣師
使唔使貼埋買樓紙比你?
金句「我真係恭喜你喎」
回歸咁多年
請問澳門同珠海 人工樓價睇齊未
未呀
不過出完國安法同23條就開始
今次無人講2047地契作廢既?
冇乜意思
共產黨今日話即時作廢都得
仲有人信共產黨果下好野
已經變到隨時作廢
中英聯合聲明都可以唔理
你覺得地契算乜
睇左咁耐終於有D人開始明我諗緊咩
我賣得既話就唔會再返去買樓,因為我覺得唔會再升 (話升個D 就自己買多幾個單位啦)
而家我係計緊租既洗費,長遠係咁都會跑嬴供樓,
早前我講左,而家供樓洗費會係租返自己呢度既一倍。
就算減息,我都覺得唔會減到好多,每次減最多咪慳左一千幾百。
仲未諗自己份工係咪可以做得長遠
同埋租金會唔會跌,樓價會再跌幾多既問題 (再跌左10%,其實係要俾多銀行幾十萬,呢幾十萬其實可以用黎租好D既單位,或者用黎投資其他野)
你依家賣仲要抬錢去還
遲 D 還唔洗抬錢? 你諗真D?
不如按咗佢 拎啲錢移民啦!
咁快d賣

講真,傻西先會panic sell
股市d人輸大錢就係咁,左一巴右一巴
好心樓價跌得個幾十萬就算啦
幾十萬都煩惱不如留返d腦汁去諗下點樣令自己進步搵多d錢

你買樓即輸就代表左你無投資能力啦
目光又差 心態又差 能力又差 經濟能力又差
仲諗投資其他野係咪on9
安安定定做人啦
你買過層咩?木屋?
儲夠錢賣樓未先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞