西女人洪欣扮李嘉欣︰我真係恭喜你呀

337 回覆
353 Like 12 Dislike

洪欣最近為一間護髮治療中心拍廣告,當中唔少對白係向呢個廣告「致敬」,例如「用錯頭髮護理用品?我真係唔知恭唔恭喜你」、「先至真正值得恭喜」,擺明自己抽自己水,相當大方。廣告仲插播當年洪欣喺1993年嘅劇集《原振俠》劇中畫面,53歲嘅洪欣同當年巔峰靚樣近乎冇變過。

Source:https://www.am730.com.hk/娛樂/洪欣廣告演繹-我真係恭喜你-首尾呼應大方致敬經典金句-/482793
網上多年來流傳一段男女電話對話經典錄音,對話中女子對另一名男子連珠炮發表達不滿,當中更提到「我真係恭喜你呀」、「簽咗個洪欣咁蠢嘅X女人返去」、「快X啲捧紅佢」。至今呢段錄音已經有330萬次播放,「我真係恭喜你呀」成為新年佳節佳句。

https://www.youtube.com/watch?v=SjuKwgQb5As
Ada好似靚過西女人
當年係
而家唔係

早幾日佢睇Gidle演唱會比人影到
成個謝雪心咁
咁都叫近乎冇變過
一睇就知唔自然樣啦
佢廿幾至三十幾歲嗰陣真係靚到癲
唔同黎姿嗰種 黎姿嗰種靚 女人係會憎鳩
但蔡少芬嗰種靚 女人唔會憎佢
5張幾算超班啦而家啲要求咁高
60歲要好似城城先正常
又唔出街睇下啲60歲已經係阿伯嚟
謝雪心都大波㗎
蔡個樣有d 英氣
所以女人無咁有敵意
費事嘈
耆齡王
佢相就好靚,睇片就唔掂,佢身型好怪唔掂,表情放啲甚至成個老鼠咁當年初出道做戲好乞人憎,之後演技進步咗亦識控制表情好咗好多但問題佢一郁都係唔掂演技吸引人多過外型吸引人

至於黎姿,佢當年其實好普通唔靚,係古惑仔開始唔知點解比以前靚咗好多,同埋佢邊係女人憎佢嗰種靚,佢純粹係場外新聞影響多過佢外型又黃玉朗又跛腳佬又耍手段搶視后,佢依種好sweet嘅女仔反而先係受女人歡迎

真正好乞女人憎係李嘉欣周嘉玲嗰種,睇落有氣場有學識大方得體又倔強嘅女性化型格,因為威脅性殺傷力實在太勁,女人對溫碧霞或舒淇嗰種邪牌仲buy 多過男人,但李嘉欣周嘉玲依種女人係一啲都容忍唔到,另一種女人好憎嘅係外表氣若有絲好柔弱同時帶倔強嘅女人,超惹人保護得嚟有型格氣場大方得體嗰種,女人最憎係嗰啲冇煩厭感又冇低俗味但同時又好女性化得嚟有型格有氣質嘅女人
你岩

我係女人覺得溫碧霞後生個陣好正

btw唔憎黎姿憎李嘉欣

因為一睇就知佢bitch黎
屌拉媽成個石榴姐咁

劉鑾雄 對香港甚至人類文明旣最大貢獻
西女人其實西唔西同蠢唔蠢?
ADA同李嘉欣算唔算敵對
邊Q個雨琦
間花店肯定係大美人開黎陰尻佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞