召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (117)

476 回覆
3 Like 0 Dislike
唔係
你可以選擇考九龍/港島考
或者報駕院課程
有冇20牌示意圖
佢屌你邊度做得唔好先?
有無具體地方?

其實係仲係學習既頭段,師傅都唔會叫你揸得快,你先習慣平時揸車望鏡擰頭既動作先,呢樣你習慣左就已經肥既機會細好多,操控既野反而揸得多就會熟。
除非上得好密,起碼一星期都一次,如果唔係早咁多無咩意思,但咁密就好貴

考試前早兩個月上堂已經好足夠
多謝你巴打 自問車感唔好,就算學院裡面揸都成日踏線或者歪埋一邊

所以都諗緊要補幾多鐘
屌 今日全日忙緊 岩岩先睇到抽中快期,而家過咗登記時間。
係咪又要再重新抽過
係 佢九點幾有sms通知你都miss無辦法
星期四考車...打風會點安排?
再排
重新排過咁玩野?? 又要補過堂??租車費行規又點計
佢會比過另一個期你, 應該2-3星期以內
同一個考場
你怕就10月尾11月左右開始練
我個時都擔心,咪約2星期練一次咁,跟住到臨考前兩個月轉一星期
再到臨考前幾日隔三日咁

最緊要你同師父夾到期,有D好忙你想學都無
加油
我上咗四堂,啱啱嗰堂先少咗俾師傅鬧
頭兩堂架車成日靠住左邊,師傅就提我,揸右軚車,唔係坐係車既正中間揸,之後不斷提醒自己就揸返正中好多
上多幾堂就慣,我以前學,頭十個鐘都行唔直

最後miss 提我,地線對準車窗右下角,得閒眼尾望下,跟住就行到直了
問問咁多位巴打

我電單車7月甩左p 但係未整正式駕駛執照
貨van 學牌6月過左期 黎緊11月會考

想問下有冇得同時拎哂兩樣?(電單車正牌&貨van學牌)

前後申請會唔會要重覆比錢?
我相反,成日俾師父話我靠得太右
唔該晒巴打,駕院得個14堂真心覺得唔夠
寧願考前練多啲好過之後又要排期又要續學牌
可以一次過申請晒
兩個牌既錢都係要比,因為唔同既錢黎
正牌900蚊+學牌548

有無人係貨櫃運輸業職工總會(課程部)學車?
我見佢有持續進修基金課程。
諗緊鴨駕定呢間好,有冇Ching有建議?

鴨駕可以指定埋全香港最易路線,課程搶手唔知幾時先有位再開班,要成日mon住同要搶位,課程時間唔夠要加鐘肯定貴啲,fail一次應該要閑閑地都半年或以上先有得重考。

貨櫃運輸業職工總會其實=跟街師傅考抽街場,位應該唔洗搶。fail後有得抽快期好運起上黎一個月補考兩次都得,當然最好運就一take pass。
CEF多數mark up一倍, 而且係pass咗先有得claim
不如正正經經報返平時啲導師
如果由頭到尾都冇跟過駕院,都可以只係駕院報考丙部?

但當新生入學
你可以打去問下
點解d黃色指示燈車咁鐘意燈都唔打由cut埋黎
已經係第二次
仲要兩次都係慢慢咁cut
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞