召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (117)

476 回覆
3 Like 0 Dislike
巴打們麻煩想請教下
諗住報名學車(香港駕駛學院)
想用持續進修基金
但佢網上話FULL左
打去CS個邊佢話Walkin都唔會有,剩係叫我上網報後補
而家申請左後補,係咪如無意外都無咩機會
如果下一次報名係幾時?
如果你目標只係用持續進修基金既話
李健 同 貨櫃運輸業職工總會 都有學車課程係有資格claim到
忠義街夜晚排四十分鐘,只練一次三手調頭+泊位兩次
農圃道等緊小巴 跟住我開車果陣比人爬頭肥左
其他完全冇問題
直接去MEG 鋪頭問啦
,聽到都替你唔抵,農圃已經算易。
乙部過關都好,再接再厲下次就會合格
印象中農圃道左右都係錶位
你騎正中間佢點爬到你
不過唔爬都爬咗, 就算佢唔啱, 你唔即dup車都係肥你, 只可以講輸經驗
考車真係好睇運起碼乙部Pass咗 丙部本身冇咁驚嘅下次一定得
有無人知如果抽到資格入去揀快期
但時間完全唔岩想再抽過
洗唔洗再重新申請?
定係我無接受既話就 會自動繼續下一個工作日幫我抽, 抽足2星期咁?
1. 騎正中間
2. 唔好揸太慢,即係唔好離前車太誇張太遠
3. 正常車速 同前車最多一兩個車位

我個人覺得雖然佢地突然抽頭爬你頭係仆街,但自己有冇比左遐想人地先

無比的士小巴爬過頭,岩岩pass左
抽到快期唔選當棄權,要重新申請
有無望鏡先?有望你畀乜遐想都應該做得切反應
如果唔揀日期超過唔知幾多次會停賽30日
罰錢嘅犯幾多都ok
輕微就2次
練車有2個方法:一係買車操/考的士牌揸的士
一係去荃灣考18行地獄roundabout
推人考荃灣, 然後柴灣冇人同你爭
高手
我沙田啊P牌犬
咁你考未啫
想嚟現場學嘢
你叫我喺度自暴个资?
明白 咁我估我普通搵街師傅學應該就冇得申請
另外想了解吓第一堂交考試鐘同埋租車費係咪行規嚟架?
你直接揾師傅上堂就唔得,你師傅叫你去機構報名再指定果個師傅就得

第一堂交錢都係睇師傅鐘意,有師傅係唔會咁要求比學生逐堂心,有學生係一定要求個師傅唔預繳先跟

我師傅未上堂前要求預繳10節+租車,但無要預繳考試鐘
九月中考油塘預左要考多幾次 而家係咁補鐘想練熟d 冇咁緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞