召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (117)

476 回覆
3 Like 0 Dislike
L位對啱個位一嘢扭入去就係
冇喇 聽日考喇唯有今晚練多d 泊車同埋三手
未衰過 但琴日無啦啦踩角 唔知咩事搞到好冇信心
上午定下午?
現在附近都開晒學,要小心家長車

亞皆老街線要留意出停車場右轉後有死車(校巴或家長車)要立即做爬頭動作,行到亞皆老街老遠有死車要盡早望定右線無車就立即轉線,因為右後車行得好快無時間畀你拖,返到石鼓街小心學生同dc,常盛街做掉頭前要留意巴士同行人,落斜果段又係要盡早留意死車,返到天光道小心仆街家長車失驚無神夾硬左邊爬頭

農圃道就留意農圃道果段又係校巴同家長車,仲有學生亂過馬路

靠背壟就係留意死車同盲毛廢老

其實如果你對考試路線有信心,農圃同靠背壟係最易,亞皆老街反而容易畀其他車影響
巴打有心唔擔心得咁多多車就揸慢少少防突發情況算喇
總之要定,出車停車、斜路掉頭所有野,一定要同自己講唔好急同深呼吸冷靜下先,因為全部你都有時間去處理,所以唔好因為急而做錯畀壞印象考官。

架車係路行緊突發野你就先反應,但其他野你可以冷靜就盡量冷靜。

祝你考試成功合格
天光道
祝你聽日Pass
考官講野唔一定肥架
我前幾個星期考
個考官都係咁開聲叫我路口出啦出啦
最尾都合格
班考官好多都係心理變態,當佢地透明最好

出面條路勁亂 又拖頭又塞車 都叫我照出
我直接拉手制
一日未轉車內外都有車cam監察考試過程,班9官都係睇心情睇靚女去決定你合唔合格
今朝原來高超道有人示威,唔知有無師弟考試要改晒行四山街
+1
畀咗錢嗰封係
Thx
揸多啲
來問下學車師傅 約學車 提前兩日通知 上堂 正唔正常
好撚難夾 成日前一晚凌晨12點先話明天有位
我都係
架貨車打死火停係到 要扭過隔離逆線行
我老閪都停係到 停到冇晒車先扭出去
頂到後面成條龍 個考官話要扭快啲 頂死晒後面
我 : 收到

最後pass左
正常係今堂約定下堂啦,你講得成日好遲先通知你既,你都係諗定轉師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞