有尼個家姐真係好辛苦

146 回覆
57 Like 290 Dislike
咁你想點?
其實你家姐無乜特別
單純同你唔夾啫
希望佢快啲嫁出去或你嫁出去囉

搬出去就難啲
年青人都係住劏房
所有家庭問題 一律建議搬岀去住 無錢都值得俾3000蚊住間100呎劏房 你得到嘅心理健康絕對比$3000嘅價值更加大
尼你老母
屌你家姐
有啲
有幾多啲
以學生計
人口唔夠10%
但band 3 中學佢地包撚左20%
點撚搞
靚嘅中學使撚用人地張相咩
由佢痴埋啲呀差度第一日已經知無得救
家姐洗唔洗睇精神科

你先種族歧視,以為所有印度人都好勤力。我識有印度同事好撚廢,但同team果個好專業,比例唔高,大概每個種族都係廢嘅佔大多數。
建議搬出去。你老母兩個都係女,會緊張廢啲果個都明白嘅。
好奇想知佢條仔點覆你家姐
應該真係好嬲
手同個腦都震埋
成件事好簡單解決到 自己有能力就搬出去住
咁樣對外人話自己個妹都有
樓主你都快啲搵個伴搬出去住
由你老母養個廢柴家姐成世
人在加 對印度厭惡指數+++
這篇文章描述了家中的姐姐在生活中遇到的困境和轉變。從文章中可以歸納出以下主要要點:

- **社交問題**:姐姐從小到大缺乏朋友,並透過奇怪的方式尋找男友,例如冒充他人在社交平台上聯繫陌生男性。
- **學業和職業困境**:姐姐成績曾經不錯,但在升學後逐漸失去動力,最終DSE考試未能通過,進入IVE後轉往酒店業工作。在工作和學業之間徘徊,並在職場中遇到困難。
- **感情問題**:姐姐和印度男友的關係讓她的生活更加混亂,影響了她的生活習慣和情緒狀態。
- **家庭關係**:家中對姐姐的壓力並不明顯,但家人對她的生活和職業選擇感到困惑和擔憂。
- **溝通問題**:姐姐和家人之間存在著溝通問題,導致彼此之間的誤解和衝突,家庭氣氛變得緊張。

總結來說,這篇文章描繪了一個家庭中存在著困難和挑戰的姐姐,她在人生的各個層面都遇到了困境,包括社交、學業、職業和家庭關係。家人之間的溝通問題也使得解決問題變得更加複雜。
做得好
第一次見佢係正評多
佢話「有啲」印度人好勤力呀
睇清楚人哋寫咩啦

我識有香港人同事好撚廢
對香港人冇好感

職場見過好多都係大仆街
搬出去
最低賤
呢d垃圾親人都有人幫口
佢地好多都搭車唔排隊 爭先恐後
講野大聲
睇片同大陸人一樣唔戴earbuds...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞