加拿大車主討論區 (13)

685 回覆
4 Like 0 Dislike
咁爭2mm又真係好少出問題既如果45mm係原廠offset既話
今日又好似有火車,知唔知係咩車
有冇portable air pump 介紹?諗住Canadian tire/ Amazon 入一個
Costco訂左fanttik
另外要買個tire pressure gauge. 揸左架civic 2 年先知原來冇TPMS
得閒打下氣咪算囉, 有costco可以用埋佢個pump
少個sensor 少樣野嘈&壞
10萬收皮 日產

17 Jazz 已經換左風機 發電機皮帶 波箱油 spark plug
仲有門邊膠老化鬆曬 全部換
想試下 Hyundai Kona N-line
各位師兄,小弟四人家庭,想出部七人車,應該假日車去下郊遊,或者得閑接送返學放學來回10公里左右,預一年最多都係揸到 2000 - 3000 公里咁上下。
suv 或 mpv冇所謂 (suv 就好似型啲, mpv就有趟門方便啲),因為本身唔多熟車,希望架車少野壞啲,budget 頂到盡稅前 50K 左右(可以平啲就更好),而家諗緊三架: 全新 mazda cx90 mhev, 二手2021年左右大約幾萬公里嘅 honda odyssey 或者 volvo xc90 (toyota sienna mpv 有 hybrid 又 awd 其實都正,不過新車排到痴線,二手啲價就仲貴過全新msrp,真係買唔落手), 請問大家會點揀?或者各位師兄另外仲有更好選擇? 謝謝指教
揸幾千公里一年都買㗎新車嚟把鬼 睇下十年左右嘅sienna或者Mazda 5好啲
到時自然有警車推
你4人家庭一個月2-3000就差唔多

到時就週圍去玩嫁啦
諗住近少少年份或者新車,啲driveing assistance 好少少,同埋少啲野擔心會壞。不過師兄你講完我都會上autotrader加多個search subscription, thank you
我同老婆都WFH, 細路學校又有校車直接到屋企對出,一至五應該都唔多會用車,應該唔會咁誇張掛 但我諗你都講得啱,都可能真係要預會愈揸愈多愈去愈遠
你多細佬就多活動嫁啦,上下興趣班,去下公園湖邊玩下獨木舟,滑下雪,睇下極光星星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞