加拿大車主討論區 (13)

685 回覆
4 Like 0 Dislike
常態分佈
保險公司係根本各車款之前發生意外既賠償去定今年既保費
馬力大小同會唔會發生意外根本冇關係
正如teslun 咁多cam sensor 理論上好安全但車保咪又係貴到癲
Tesla 咁多孝順仔,好爸爸
T車想保費平
問過佢地先啦

*Westminster Hwy 限速50

btw. B.C.嚟, 仲要係惡名昭彰嘅Richmond
25歲以下,加上新車全保都唔謊低得去邊。你千祁唔好有traffic violation 或者意外事件。否則下年仲甘。
我初初(四十幾年前)廿三歲,一攞車牌就買架七百蚊既錢七,淨係買第三保險都三百幾。
Quote 咗RBC同TD未 我上年TD平啲 今年就RBC 平啲
兩間Quote咗都係七百幾 有啲仲要成九百幾
預咗新牌、後生出車 車保會貴啲 但冇諗到會貴到咁誇張
400一個月唔叫貴啦
姐話父母幫手比保費
搬離 gta 唯一出路
揸08年法拉雀就三舊幾都有機嘅
轉買2手錢7 唔lease新車 會平到咁多?
睇你揸咩車咋喎 平一半都有嘅 最平嘅有05年forester 或者07年buick allure 之類啲老人車 舊pickup 都平啲
買架二手揸下先啦
全保仲貴過供車 無謂
加上你新車練下車先買新車會好啲
2手錢7可以淨買3保都慳到幾十$一個月嘅
都係用番舊車玩track好D
我under 25 g2新車三保唔知點解做到200尾
唔好住係GTA咪得
但我住North York
新車淨係買三保? 如果有咩事而係你既錯或者俾人偷偷咗,分分鐘無咗㗎車。咁你一定無借錢。
The 10 Ontario cities with the highest car insurance rates
Vaughn ($2,179)
Ajax ($2,104)
Richmond Hill ($2,025)
Brampton ($1,976)
Mississauga ($1,971)
Pickering ($1,959)
Toronto ($1,953)
Oshawa ($1,833)
Whitby ($1,792)
10th place is a tie between Nobleton, Schomberg, Orangeville and King City at $1,766.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞