李靜:我當年呢,3000蚊一個月咋噃,我攞到牌噃,攞完牌成個月都係得一萬蚊,我覺得社會喺度進步,應該點讚政府。

253 回覆
44 Like 592 Dislike
老屎忽當年受咗咁多氣
你班新仔想即刻改善無咁易.
幾撚時有過38K上網呀屌你,
28K去56K呀屌你.
你試下比夠無任何獎2萬一個月,會有幾多人即刻出黎做運動員丫拿
痴撚線,做運動員仲要養佢成世?
比我都唔撚退役啦
仲未計包食、醫、住
心理陰暗面,當年我冇得好過,你哋今時今日都要冇得好過
成日話運動員人工底,講真邊個唔想日日都做緊自己想做既野但又人工好
https://lih.kg/3762361

冇錯 上面個post都係正評多
不過呢個post連登仔唔鍾意聽老屎忽講嘢
唔講通漲?
有教練包食包住,冇成績都有7千起真係唔失禮,反而係搵d企業資助佢地退役多d後路,唔使下下淨係教練或入紀律部隊或食自己好過啦
係咪間示緊香港要去番當年呀
又抹黑香港?
屌你企中間啦
普通體院教練 有啲一入職得啲50, 60k
唔係話人工低 但又要爭又要r又要痴人先做到
靚仔靚女嗰啲運動員做下kol都唔止呢個人工
然後你諗下 就算運動員人工高咗都好 你當打嗰十年先得40k (唔係精英運動仲衰) 退役又唔知要有幾好彩先r到體院鐵飯碗
如果你以前唔出名 無成績嘅話更加唔洗諗
56k 有幾個制式, 唔啱會落返 33.6k 左右

利申 : 九十年代已上網
當年雲吞麵五毫子一碗添
咁係咪要讚港英政府
又個種之前全家一條褲, 現在一人一條褲理論
真係 我細個想做足球員,只要每個月3萬就夠
其實當年佢點生活?
乒乓孖寶wo搵唔少廣告贊助
邊有運動員靠政府咁k型
係d香港人唔用腦先講得出
onl9
以前一星期得一個曼頭
當年大學生fresh grad 都係四千蚊咋喎
即係而家運動員係咪要萬五蚊啦
其實even 美國, 都係得一線嗰班運動員福利好啲
其他都係好窮
教波好好揾
據佢咁講,俾夠一個dou 6000李靜應該夠用喇

錢又唔係你李靜出,運動員出多啲又唔會係你份糧度扣,做個教練做得咁仆街都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞