李靜:我當年呢,3000蚊一個月咋噃,我攞到牌噃,攞完牌成個月都係得一萬蚊,我覺得社會喺度進步,應該點讚政府。

253 回覆
44 Like 592 Dislike
我唔知=冇

//由文化體育及旅遊局﹙前民政事務局﹚主辦、中國香港體育協會暨奧林匹克委員會 轄下香港運動員就業及教育部(HKACED) 執行的「退役運動員轉型計劃」,於 2018年首度推出,每3年為一期。計劃鼓勵及資助學校和體育機構聘用已退役的運 動員,並提供在職培訓及進修資助,協助退役運動員提升資歷和職場技能,為將來 長遠事業發展奠下基礎,同時協助學校和體育機構推廣體育和培養人才。//
咩叫通脹,諗完返黎先同我講
公務員坐係到食屎痾飯都有人工加啦
諗起神奇小子套戲。 拎完金去送速遞
既得利益者
我得28K咋
其實話運動員慘果d到底有冇google過嫁
仲當緊係港英時代
廿萬一個月,係外國/中國既運動員個個一車一車咁黎香港啦
到時香港既運動員就屌自己既地位比人搶
你有料,自然可以高人工,大把贊助
香港個班廢到一個點,點配有呢個人工?
無家底 練2年拎唔到成績就應該快趣轉行

做私教都好, 拎住前港隊個頭銜點都唔憂米
為運動付出但黃金時間結果月薪12k
30歲個個結晒婚上軌道
你就無成就又無錢
岳飛有成12面金牌,乜錢都冇仲要比人殺
香港20分
咁咩國家係50分,咩國家係80分?
講出黎大家比較下人地個政府俾幾多錢運動員
係,咪試吓強國運動員500蚊一個月囉,我都想睇下有幾個全藍蟬
當年
佢1999年嚟香港
樓價1999到而家升咗三四倍
乒乓波都叫大項?你估係籃球足球田徑咩
連登仔以為呢家好好景,係咁幫佢地R加人工唔知做乜
強國人工深圳有$4000-$6000
10分1
咁即係香港運動員拎$1500?
香港而家個班拎緊$7000 都嘈喎

你叫佢地拎$1500 ?
聽佢咁講完明顯好想入體院做高層
咪6000囉,睇下又出到幾多全藍嬋
根本唔需要投放資源俾運動員

對社會無咩供獻
應該點讚政府

原來係指"應該俾個like", 我仲以為"應該如何表揚"?
睇到r哂頭
大陸仔未落香港嗰陣耕田tim呀
講真野冇人岩聽
要香港同北韓俄羅斯中國睇齊
要政府包運動員生養
點解要貼錢畀你做運動
李靜啦。咁多嗲…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞