[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (27)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
金sir年代已經轉打433
我返而覺得安蛇可能有啲太盲目高位 雖然係好好帶咗呢種風氣嚟香港
(都係14年開始睇港隊+港甲球齡低各位多多包涵)
最後有出到咩
mixu 式 4閘陣
羅梓踢翼基本上可以當係

有, fans tee
公道講,依個template拎嚟做波衫好睇過大埔九龍城南區嗰啲
其實幾靚 好過愛迪達D template
https://channelchk.com/a/20221

傳統球會花花開操 班費減少 會長仍盼獲中上游成績升班

傳統球會花花足球會今日開操,會長楊瀚業稱球隊今屆目標期望能獲得中上游成績,最大期望能升班上乙組。領隊及行政總監趙俊傑坦言,球隊今季班費比上季少,直言起初找贊助商並不容易,慶幸最後得到楊會長和幾位贊助人支持,「起碼可以搞到,留到啲主力」。被問到班費實際是多少,趙表示資料不多,不想透露。

趙表示,本季球會暫以已老帶新之形式組軍,他亦稱因預算減少,今年球員後備力量不如上年般充足,多了較年輕球員,而上年則較多具經驗的球員。今年教練團由上年擔任球員的陸柏熹升任總教練,而黎耀昌都由球員身份升任助教。被問到劉學銘跟操會不會在球隊上有角色擔任,趙指劉個人有新的工作安排,暫時在球會上沒有任何角色。

助教黎耀昌指今年球隊有很多新球員加入,包括翁家俊、梁愷裕、林志浠、黎偉霖、鄧永鏘、陳朗希、潘彥生等新血,當中亦有U22球員。黎指希望能提供給新球員一個平台讓他們有更高層次的發展,不單局限踢丙組,甚至可以踢上港超或入選港隊,期望有超聯、甲組球隊賞識他們。

曾考力澳門甲組球隊士砵亭,今季新入花花足球隊的鄧永鏘指,澳門足球員「波底」技術上不及香港球員般好,澳門球員較著重身體對抗,所以在澳門踢波較需要抵受到球員身體撞擊。
根本成個台執撚柒好過啦
同tvb一齊啦
為咗保衛廣東話 TVB係必須存在
唯一一個台喺外地係有人睇
仲有hoy專業認真
其他嗰啲唔講啦 公然希望其他運動員受傷咁都講得出
有冇人知東方流浪幾時拜神記招
賣菜比now雞咗?
睇吓趙可以喺度留到幾耐唔反面
帶女子隊去菲律賓集訓啱啱返
盤點上季港超各隊上陣最多11人 - (7)

港會

里奧
簡嘉亨(北區)泰亞高 莊文歷(自由身)
加斯特夫 溫俊
白星馳(自由身)菲杜化(退役)劉學銘(自由身)積施利
邁亞(退役)

東方應該要前傑志一日?順手拜神切豬分做五件?
劉學銘有咩撈?
好明顯條仔想溝佢不過亦都好明顯條女唔受溝
阿媽係女人
多謝離蛇解釋你唔講我真係唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞