[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (27)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
一定唔包足球
有燥狂踢波先好,場上夠曬火夠曬衝勁
例子 少爺
WELCOME 2️⃣1️⃣ 簡嘉亨 Jahangir Khan

本會歡迎簡嘉亨加盟!將會穿上21號球衣!

現年23歲的簡嘉亨過去曾效力多支港超聯球會,有近百場的頂級聯賽上陣經驗。2020年取得特區護照後曾多次入選中國香港代表隊,去年曾有代表出戰杭州亞運會。去季為香港足球會上陣25場,今季正式來投。

簡嘉亨表示非常感謝教練團的鮑家耀及何國泉的信任,給他有加入球隊的這個機會:「我的目標是盡量取得更多入球,並幫助球隊贏得比賽。雖然與其他球隊相比,這支球隊相當年輕,但我們所有人都非常有動力,將會盡最大努力為球隊而戰。」

球員資料:
姓名:簡嘉亨
出生日期:2000年10月3日(23歲)
國籍:中國香港
位置:翼鋒
球衣號碼:21
曾效力球會:愉園、冠忠南區、香港足球會

#均業北區 #港超聯 #簡嘉亨 #JahangirKhan #WELCOME
瘋子凱
都係有啲擔心 始終踢後佢啲防守企位仲係唔夠好 好難再上一步
盤點上季各隊上陣最多11人 - (3)

理文

基華尼頓(自由身)安尼亞 艾華頓
保利臣
胡晉銘 顏樂楓
立花稜也 荷西安祖(自由身)余煒廉(無錫吳鈎)徐宏傑(雲南玉昆)
陳嘉豪

唔包足球就大檸樂
五年計劃就完
足總食自己啦
上咗去個幾件之中 有冇手足知賓紀文 杜國樑 同埋Gerbig表現點 好似少啲聽到佢哋消息
賓周文多數後備上黎 間唔中有助攻
細杜 最近無咩上陣 之前上陣啲表現都唔太好
gerbig 今日先踢第2場 一陣可以留意下
前兩者港隊越嚟越邊緣了
發覺有唔少混血外流都有呢個問題
賓周文
如果係中甲都踢唔到主力 都好難踢到港隊 我比較想細杜踢得起 佢咁既身型打中堅好有用
細杜咁少上陣時間係咪要睇下再點走去另一隊搵上場時間
咁嘅水平其實去中甲護級隊就最穩陣
唔好咁啦
上場先2-1贏北馬里亞納群島拎到首勝
唔小心降埋班就大鑊 反而希望試下其他差少少但係佢做到主力既聯賽再打起上去
南京真係大鑊啲
但北上已經係香港球員最容易外流嘅途徑啦
澳門足球呢幾年真係沉得有啲低
可以揼啲香港U19/U22過去浸下
又係嘅 原本話可以一試台灣/蒙古 但係仲差過港超就無必要啦
多謝支持台企甲
盤點上季港超各隊上陣最多11人 - (4)

大埔

馬卡雷拿 盧卡斯 雷仙奴(標準流浪)
陳肇鈞 馮冠鳴 比迪高
鄭子森 馬高斯山度士 加比爾 李家豪
謝家榮

實力未夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞