[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (26)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
哈sir
https://www.instagram.com/p/C-rl3qGS8d0/

本會於上季起特意設立「東方足球隊獎學金獎勵計劃」,鼓勵及協助具備潛質及立志成 為職業足球員的青年梯隊成員踏上職業之路,讓他們發展所長。

上屆其中兩位受惠者林千裕和張文浩已轉簽職業合同。來屆踏入第二年,除了上屆另 外兩位受惠者高銘浩和蕭政繼續獲得外,現齡15歲U16梯隊成員黃安游亦於今年獲頒獎學金。

安游司職左後衛,他自10歲起已加入至本會青訓梯隊中,2022年曾獲球會安排至海外 球會受訓一個月。上季效力U16時,已獲本會安排隨一隊征戰聯賽會盃的賽事,同時是 這個賽事中年紀最輕球員之一。今季在一隊的順德季前集訓中,他亦獲安排參與其中 ,經過三星期的觀察及一直以來在梯隊的表現,是日在會方主席鄭啟明先生
見證下,會方向黃安游頒發新一季的獎學金獎勵計劃。

他將透過計劃加入至一隊參與操練,同時有機會出戰港超聯賽事。會方期望透過計劃上資助,提供更多機會讓本地青少年於足球路上發揮才華,幫助他們提升至職業層 面,為本地社會培育更多未來棟樑,在將來學有所成時回饋球會以至本地足壇。
哈sir足球起嗎叫有啲嘢睇下
哈sir:體能
傻賢:鬥心(賽後記者會屌返嚟)
兩邊都有喎
乜佢係嚟全職踢波?
以為係一般港會expat/本地長大鬼仔
https://www.instagram.com/p/C-rnlJaSTEw/
由08年拖住一件行李行出紅磡火車站,到今年喺香港大球場功成身退,呢一段美妙嘅經歷足以令我回味整世😋

無疑我非常之幸運,由理大/中大再到港隊/傑志,遇到太多善良並願意無條件支持我,陪伴我,幫助我,俾機會我嘅人,多謝你哋每一位嘅出現🙏

來緊我會第一時間去到愛人身邊陪伴守護,喺父母膝下承歡盡孝。因為冇遺憾,所以離別變得灑脫;相比唔捨得,更多嘅係幸福同滿足。我與香港早已密不可分,相信我哋会好快再见😀

#wearekitchee
wearekitcheenext head coach?
有無女足版
教波唔需要社工要成績同表現
哈蛇啦
何生除咗喊仲有咩
calendar 都要露點
https://www.wired.com/story/the-english-premier-league-has-a-new-iphone-powered-offside-detection-system/

仆你個街用28部iPhone 14就玩到半自動越位系統,有哥不如諗諗佢?
香港咁熱似會hang機
五個鐘頭前嘅話 似港會
大理文返嚟了
肯搞U22未
俾左面養咗幾件
伍健又隻手遮天 迫害其他球會
由08年拖住一件行李行出紅磡火車站,到今年喺香港大球場功成身退,呢一段美妙嘅經歷足以令我回味整世😋

無疑我非常之幸運,由理大/中大再到港隊/傑志,遇到太多善良並願意無條件支持我,陪伴我,幫助我,俾機會我嘅人,多謝你哋每一位嘅出現🙏

來緊我會第一時間去到愛人身邊陪伴守護,喺父母膝下承歡盡孝。因為冇遺憾,所以離別變得灑脫;相比唔捨得,更多嘅係幸福同滿足。我與香港早已密不可分,相信我哋会好快再见😀

#wearekitchee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞