[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (26)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
現時在西班牙試腳的港將趙聡悟(Sohgo),周四(15日)凌晨為西班牙足協甲組聯賽球會、陳晉一曾經效力的皇家伊倫聯,於友賽中上陣,Sohgo認為當地足球風格適合自己,並期望能夠站穩陣腳。

皇家伊倫聯是日凌晨與同屬西協甲的巴拉卡爾多(Barakaldo C.F.),進行友賽,據悉由於Sohgo仍為試腳球員,因此未獲派球衣號碼,但港將仍在62分鐘後備上陣,可惜最終仍未能阻止球隊以0比1落敗。

Sohgo早前有份隨傑志到泰國集訓,其後才正式離隊,首度赴西班牙試腳,他相信是次經歷令自己獲益不少,盼望能夠留在當地發展:「西班牙嘅足球風格都係用波為主,應該幾啱我,希望可以利用今次機會學嘢之餘,亦都可以被人睇中,長期喺西班牙踢波。」

原文網址:為皇家伊倫聯出戰友賽 趙聡悟:風格幾啱我 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240815/mobile/bkn-20240815121442668-0815_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3RfBbNUZmFCkA44DF3aX5c9BeVKZxDKkxJyJqFDIA9cvItu-P5zL9Z7vw_aem_oXXL_p25viyPo7ngvMBSBw
而家12主12客叫公平架啦
連歐洲賽都行瑞士制
對嘅隊唔同都係咁樣用嚟分成績
仲計咩中立場吖
Lm
黎明個張影到膊頭損左咁
其實我唔明,唔係全世界三循環聯賽都係咁?咁唔通全世界三循環聯賽都唔係主客制?
教國家隊無得用子弟兵
多謝支持小埔
下年仲有咁多隊先算
屌你老母求鳩其啦,啲場又唔撚柒係球會嘅,香港又唔撚柒係大,所謂主場作客咪又係咁睇
如果真係要搞中立場
等於有一個循環傑and東得一場可以喺旺角踢
再加埋4隊區隊要放棄自己主場
其實佢既cv算係港超教頭入面數一數二偏偏佢亂咁用人、啲外援簽左又唔肯用(雖然有好多都係黎學踢波)
歐洲賽嗰種唔係瑞士制
瑞士制要根據每輪排名去計下一輪對邊隊
會計呢行係咪無出路?
https://lih.kg/mcQKcT
#3 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
你出發去日本未?
// 今日記招上傑志會長伍健宣布馬體會捐出15萬美元(約111萬港元)予「港超聯賽會青年發展基金」,並且將用於新設的U22聯賽,希望令賽事設立獎金及能夠設津貼予一眾小將:「我們的比賽申請盛事基金贊助,當中需要有慈善元素,我們跟馬體會解釋當中細節,馬體會了解之後決定捐錢提升香港青訓發展。」伍健又指期望連同今仗的門票收益和贊助能幫助聯賽會籌得約300萬港幣,令U22聯賽可以保持長期運作,而非僅得一季。 //

呢300萬點算好
使唔使還返15萬美金俾馬體會?
捐比理文搞青訓?
偽瑞士制
WELCOME 5️⃣ 費利皮爾 Félix Pérez Doyle

本會歡迎費利皮爾加盟!將會穿上5號球衣!

現年21歲的高大中堅費利皮爾去季首度來港效力港會,在首個球季上陣21場,展示出優異的頂上功夫。

將穿上5號球衣的費利皮爾表示對新挑戰和新賽季感到無比感激和興奮:「言語無法形容我此時此刻的感受,我們雖然不是一支巨型球隊,但我們團結一起,我將為團隊而戰。我本賽季的個人目標是盡可能爭取上陣,並協助球隊獲得盡多的積分。我對去季北區的感覺是他們踢出有吸引力的足球,在港超聯賽中過了一個不錯的賽季。我很高興能在這個賽季成為其中一員,並迫不及待地想看看我們能一起取得什麼成就!」

球員資料:
姓名:Félix Pérez Doyle
中文譯名:費利皮爾
出生日期:2002年9月26日(21歲)
國籍:英格蘭
位置:後衛
身高:193cm
球衣號碼:5
曾效力球會:
2023-24 香港足球會
2022-23 SoccerViza FC

#均業北區 #港超聯 #費利皮爾 #Felix #PerezDoyle
捐畀理文簽一隊U22返黎打U22聯賽
比你揀要哈sir定傻賢
唔準諗即刻答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞