[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (26)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
甲組新丁組軍有警喜
和富社企展現求存心

由丙組至乙組經常做以「長勝軍」姿態示人的和富社企,今季以乙組冠軍姿態首登甲組舞台挑戰群雄,要保住過往兩季的「領頭羊」角色已是不太可能的事,該隊在新一季雖然保留了大部份年輕的升班功臣,包括李健豪、蘇友鈿、黃祖心、李家進、羅澤琪、羅智鴻、盧世鈞、葉建亨及余顯藍等,但為求在甲組生存及不做「升降機」,這支由前國援及港腳葉佳領軍的球隊,今季決定聘用外援,並已斟介兩名洋將,據悉,其中一人為上季助「龍城軍」贏得港甲冠軍的中堅伊美加,另一援則是尼日利亞籍前鋒。

據了解,已展開非正式操練的「升班馬」和富社企,在組軍上盡量保留原有班底,包括也針對球隊位置上的需要,吸納一些具甲組經驗及能力的球員加盟,其中上季曾於九龍城共事半季的伊美加及汪雙財(下半季轉投三昇)已成為和富社企重要棋子,此外,兩名前港超腳黃榮傑及何思哲,以及上季効力港超大埔的前南華守門員錢兆琛亦相繼加盟,令這支以活力及鬥志見稱的低組別小獅,有望在業餘聯賽最高組別的舞台能夠成長及生存。

雖然和富社企尚未正式開操,個別球員及外援亦當歸隊,然而,這支甲組新丁兩周前已展開每周二課的非正式練習,日前更與元朗「偷跳」,並踢成4﹕4完場,雖然友賽認真度不大,唯這個戰果對甲組「初哥」和富社企而言,已是相當鼓舞了。

#組軍尚在進行中
還看港甲

甲組新丁組軍有警喜
和富社企展現求存心

由丙組至乙組經常做以「長勝軍」姿態示人的和富社企,今季以乙組冠軍姿態首登甲組舞台挑戰群雄,要保住過往兩季的「領頭羊」角色已是不太可能的事,該隊在新一季雖然保留了大部份年輕的升班功臣,包括李健豪、蘇友鈿、黃祖心、李家進、羅澤琪、羅智鴻、盧世鈞、葉建亨及余顯藍等,但為求在甲組生存及不做「升降機」,這支由前國援及港腳葉佳領軍的球隊,今季決定聘用外援,並已斟介兩名洋將,據悉,其中一人為上季助「龍城軍」贏得港甲冠軍的中堅伊美加,另一援則是尼日利亞籍前鋒。

據了解,已展開非正式操練的「升班馬」和富社企,在組軍上盡量保留原有班底,包括也針對球隊位置上的需要,吸納一些具甲組經驗及能力的球員加盟,其中上季曾於九龍城共事半季的伊美加及汪雙財(下半季轉投三昇)已成為和富社企重要棋子,此外,兩名前港超腳黃榮傑及何思哲,以及上季効力港超大埔的前南華守門員錢兆琛亦相繼加盟,令這支以活力及鬥志見稱的低組別小獅,有望在業餘聯賽最高組別的舞台能夠成長及生存。

雖然和富社企尚未正式開操,個別球員及外援亦當歸隊,然而,這支甲組新丁兩周前已展開每周二課的非正式練習,日前更與元朗「偷跳」,並踢成4﹕4完場,雖然友賽認真度不大,唯這個戰果對甲組「初哥」和富社企而言,已是相當鼓舞了。

#組軍尚在進行中

其實之前米高都係踢恩高二隊 都係第五級
其實冇咩分別應該

Btw有轉會費?
完約free
以為自己隊波好多人睇
算數啦
邊有咁多人睇
呢3隊吸唔到街客
理文fans加聯合軍應該坐唔爆旺角場
頭兩場省靚個招牌佢就有機
唔係有冇咁多人睇嘅問題
而係旺角咁撚樣用會好撚shit
場地質素會垃圾到仆街
亞冠外都有4000幾人睇正賽點至6000
其實用下腦諗都知 喺門票收入差唔多下用旺角場嘅成本會低過大球場唔少
真係當大理文/大東方成班staff係白痴
你老味想問有幾聰明?等佢排完個賽程就知旺角場使用率有幾高 要兩隊主場輪流用戇鳩鳩 平時港超唔撚使用?
擺旺角場就你北區過去睇呀嘛
你老味8910月今朝咁撚樣落狗屎未見過?仲咁高使用量真係泥地足球?場地唔影響表現啊而家?聰唔聰明
希望米高生性成材
又大戰一波
Operations
技術部
各有考慮啦
亞冠2主場 理文 東方
港超主場 東方 傑志
銀牌 唔知幾撚時中立場
香港主場 又旺角
我想睇吓場地質素會有幾好
你話大球場執撚柒咗 今季開始已經冇得用就話啫
邊有球會想有亞冠水平 唔係攞盡晒靚場用
又旺角場熟啲啊?平時用將軍澳同FTC架
大家都知旺角場全盛時期係場接場咁用
可以去問下大理文啲staff改用大球場佢哋會蝕多幾多
你估李生啲錢真係乜都唔考慮 就咁掟落去
場接場不如成個港超都旺角場踢
反正你哋咁鍾意12點一場3點一場 平日6/8點打埋場亞冠
理文都唔去擴展個market
都係舊式香港球會咁搞波
哋咁中意
https://www.instagram.com/p/C-uuL4RPk9d/
30 days from the start of the 2024-2025 season for the 1st team!

Mark your calendars and come and support the boys!

Date: 15 September (Sunday)
Time: 16:30 Kick Off
Venue: HKFC Stadium
Opponent: BC Rangers

港會超聯開鑼30天倒數!到時記得嚟捧場!

日期:9月15日(星期日)
時間:16:30
地點:香港足球會足球場
對手:標準流浪

@spawan_6 @ryan_lee0712 @gustavoribeiro.94 @jjsealy @leopeeres @calum.bloxham @habibbah_8 @shermanwrong
老老實實理文分組賽班對手擺旺角場都未必坐得爆
踢小西啦或者FTC 場地質素唔錯
唔好聽咁講 亞冠二個含金量咪同17改制前亞協差唔多
用旺角場已經足夠照顧預計人流 好難再考慮一個吃力不討好嘅因素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞