美國游泳專家分析潘展樂破游泳紀錄原因

240 回覆
232 Like 19 Dislike
分析獨到
有前科 = 佢真係奧運期間食藥?

事實係驗唔到就驗唔到, 你可以話佢打爛sample有鬼
但事實係驗唔到

唔係話要撐邊個, 所有野都要睇科學事實
Olympic 水平運動員有幾多真係full natty
多多少少都用藥enhance performace架啦
不過要識cycle避藥檢啫
U17 強囯個C 已經可以dunk
日本男排 啲殺球手都無米9高

You think you la, smart ass
潘係冇食
但孫揚你都撐你擺明藍絲中國人
佢出哂名紫尿喎

唔破紀錄->食咗藥都冇撚用
陰啲陰啲奶支那狗
因為下體大
一講香港學界啲美國佬即刻收皮
孫楊在職業生涯中犯了很多錯誤,2012年倫敦奧運男子1500公尺自由式決賽發生「搶跳」,原本依照規則他應該被判出局,但最後裁判經過討論,認為孫楊沒有犯規,讓孫楊得以繼續參賽,並順利摘下金牌。

2014年孫楊在一次尿檢中被查出服用禁藥曲美他嗪(Trimetazidine),遭中國泳協禁賽3個月,故缺席該年的韓國仁川亞運。之後,孫楊稱是因心臟不適而誤食禁藥,世界運動禁藥管制機構(WADA)曾對此事提出質疑,但最後並未鬧上國際體育仲裁法庭。

2016年里約奧運,澳洲泳將霍頓(Mack Horton)就發起「拒絕孫楊」行動,當時他拒絕與孫楊握手,表達他對於孫楊在2014年誤食違反用藥條例藥物的不滿,並在奧運期間受訪時以「禁藥騙子(drug cheat)」稱呼孫楊,法國泳將拉寇爾(Camille Lacourt)也爆料,「孫楊的尿液顏色呈現紫色。」之後事件持續升溫到2019年光州世錦賽,霍頓直接「拒絕與禁藥騙子同台頒獎」抵制孫楊。

2018年9月孫楊位於杭州住所,拒絕WADA委託的國際藥檢管理機構(IDTM)進行飛行藥檢,不僅未配合,還指使他人打破血液樣本容器遭到國際體育仲裁法庭判罰禁賽8年

呢條賤種都有人洗白
真,其實唔難,係連登仔都快過佢,美國班友無上連登先輸

話撚左don't skip leg day
一比人突擊檢查就收皮
上面條傻仔仲話無驗過有就當無
個cycle會比你驗到有既孫揚仲會比你驗
你當佢傻?
中國咁多前科啲人會有呢個主觀諗法有咩問題
怪就怪中國佗衰家個名太臭
邊個肉酸我諗諗你真係搞錯咗
真係泳姿問題,美國佬一早跟左,當人儍既咩。仲話咩踢水,鬼佬踢水唔勁過佢
咁講楊明都冇酒駕
唔驗咪當有囉 全世界都咁啦
無食藥 踢腳邊度可以咁密集
搵游泳專家就唔公平啦 應該搵藥劑師呀嘛
游水有邊個唔食藥live睇某幾個未游成身都紅卜卜,你話冇食打死都唔信。
係睇下你食得合唔合法姐
條片岩岩先upload喎
子彈發射好大聲?
連登仔最鐘意癮屈
撐你老母咩, 我撐科學事實
咁出名一世禁賽啦, 如果驗到哂
人地上訴一早得直, 恢復比賽資格好耐
事實就係國際奧委驗佢既都驗唔到
不過中國隊棄用佢
一定係藥
亞洲人極限一定輸比鬼佬
冇得打破
=黑人永遠係100m冠

唔好同我講基因
鬼佬都係全國揀最快果個出黎
最後果段跟本係藥力

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞