柯文哲政治獻金疑雲!會計師「時間來不及」 漏報金額擅自調節9筆申報

263 回覆
26 Like 6 Dislike
有咩好閃縮,咪否認左白黨所講外包哂申報程序俾佢地
佢地只係負責簽証服務.

不過正路監察院有齊佢地申報既單
台北地檢一查堆單就知咩事

可況正常人都唔會因為貪方便而幫顧主造數咁痴線卦
仲要整埋張假發票.假印章喎
一個50歲既老屎忽..同柯幾好朋友都好
點會無人要求下,私自幫人執數執到造埋假帳呀?

定咁真係天真到覺得連佢地口中班”柯黑”都唔會去查柯文哲盤數呀?
邊有auditor 會幫個客做數架
不嬲盤數都係客自己砌
auditor 剩係做review
任務完咗,糧都出埋,仲點回應
趕時間咩都做得出

我地留意後續發展
而家係幫佢做申報,趕時間亂咁報
會計師邊有得割蓆㗎
你個牌嘅作用,就係幫個客點樣「合法地」處理所有稅務問題,有事嘅時候你就要孭飛,全天下會計師都係咁

不過柯師傅玩政治諗住想篤人嘅時候,都睇清楚自己有冇問題先啦
但佢篇野似係篤背脊,話咩檢察署監察院會還他清白
做數都唔識學人選總統
端木正背景好勁
你search下朱國榮
端木正以前就係幫佢管帳嗰個
佢想端木正上身真係有啲難
直情响到洗板
呢單嘢又唔見佢哋回
崩潰緊
馬英九個會計肯幫佢攬,再加埋法官都親國民黨,不過真係好核凸。
端木正以前朱國榮咁大單
都甩身冇幫朱攬
點都唔會幫柯文哲攬
而且都出哂聲明話唔關自己間嘢事

呢間嘢啲帳真係好鬼好亂
記者會上啲單根本唔齊又假
又入帳入私人公司
啲入帳名義又假
總數又有差額唔見咗
仲有好多細位
例如見到二萬幾蚊捐款分拆三筆under 一萬嘅
因為台灣法例over 一萬要出名
under一萬可以匿名
咁樣拆可以匿名之餘又可以俾人感覺好多小市民捐款support 白黨
真係正常一間公司都冇佢咁鬼
啲獻金夠唔夠綠共零頭
咩就唔知喇
啲錢落哂去間神秘嘅木可公關到
最好笑係黃國昌對上一個fb貼文係6日前屌賴清德能源政策,爆咗呢單嘢之後靜撚哂。啲網民係下面留言搵佢鞭屍
今日佢又拎單民進黨黨員被起訴嘅新聞嚟繼續屌綠
聽你講完入去睇下
好精彩
真的太離譜了

乜會計法容許執業會計師公開客戶嘅嘢
如果佢而家公開 就算佢身家清白
公開客戶資料已經可以釘牌
所以佢只能夠靠「朋友」放料
同埋檢調偵訊 佢就可以將啲料俾晒檢調
呢個人設有啲似毓民
有好多㗎 早排同國民黨搞國會改革,然後又被網民搵到佢2021年出po屌鳩現任國民黨總召傅崐萁權貴犯罪

黃33 上年出po寸農業部長冇錯點解要辭職
然後琴日到佢要辭職,又被網民搵個po出嚟笑
買便當買左96萬,跟住過兩張單960蚊同110蚊入成960110,真係咁入嘅話,盤數點balance到

民眾黨主席柯文哲身陷假帳風暴,柯辦還被發現選前一週申報了一筆高達96萬元「大愛素食餐廳」的餐費,被質疑是什麼樣的素食要價如此之高。對此,民眾黨副祕書長許甫今(14)日曬出單據揭真相,竟是會計師「沒按好清除鍵」誤登,對於該店被指早已關閉,許甫更搬出總統賴清德救火。

許甫今晚間PO出單據喊話揭露「96萬便當的真相」,他說單據都有留存,結果又是誤登,指監察院的申報系統,接連輸入兩筆帳目,上一欄輸入110,下一欄應該輸入為960,「但因為沒有清除,就成了960110元。」
柯狗都呃得台灣人耐
班白卡縮返入佢老母個閪啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞