2024巴黎奧運乒乓波討論區 (22) 張本美和Hard Carry全隊!

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
黑暗兵法
犧牲一個中國隊員去做低莫仔
從來無人講過佢技術差 係心理差喎
雅典之前佢好似從來無輸過比柳承敏 決賽第一次輸
北京之前對馬林都係贏多輸少 里約輸比張就正常
三次有兩次都係輸心理唔係輸技術喎
咁講王皓前兩年幾乎冇贏過王勵勤
雅典四強咪又係贏王勵勤
陳夢呢個周期輸晒比孫穎莎
最後咪又係贏孫穎莎
馬琳一到世乒賽就手軟 參加九次都冇冠 佢唔攞大滿貫係心理差定唔想攞?

輸贏根本唔係用嚟判斷心理問題
心理差應該係嗰種經常比人後追決勝局手軟倒輸嘅人
be like 林高遠 梁靖崑 張本智和
用美國vpn去YouTube有精華睇
東哥逆轉贏張本之後 佢仲要黑面屌佢
唔係東哥心理質素咁好一路贏到金牌既話
佢作為男隊教練仆得街啦
除左決勝局倒輸之外 因為緊張搞到手軟 手緊發揮得差 輸比平時好少輸既對手
咁都唔可以當係心理問題?至少我覺得係囉
係咪on9 邊有鬧
王皓帶咗樊振東十六年(十一歲入八一做王皓陪練)
做樊振東主管教練十年
樊振東每次發球都會望教練席
樊振東班球迷仲問如果東奧王皓在場結果會唔會唔一樣 (東奧王皓喺男團比賽之後先有得入場觀賽,男單觀眾席坐嘅係男隊教練秦志戩,亦都係馬龍多年主管教練)
王皓講過一開始佢想做冷面教練,但發現樊振東唔buy呢套,係需要鼓勵嘅人,所以佢咁多年都係正面鼓勵方式做樊振東教練
反而秦志戩真係堅屌樊振東,東奧場外屌柒樊振東打成咁嘅屌樣

就算係其他隊員
王皓出名大賽情緒價值比夠,就算32廢撚到喊佢都笑住遞水
相反女隊教練馬琳出名要球員比情緒價值佢,球員領先緊佢都可以r晒頭喊晒口
連女隊fans都屌柒馬琳想換王皓過去,起碼唔使球員安慰返教練轉頭
你要唔要一球一球分析下點解輸先講輸係因為手軟手緊
有冇可能係對手發揮更好
尤其係爆種選手
想問佢屌東哥d咩
我剩係知東哥輸緊0:2個陣
王皓仲安慰佢話沒關事可以接受
係東哥答佢 我可以
王皓個下應該係輸左就我幫你頂
反正之前拎亞都俾人屌過
王皓除左奧運贏唔到冠軍之外
我都唔知有咩黑料可以俾人罵
佢做左教練之後個樣一日殘過一日
真係想叫佢退休抖下
話佢對邊個唔好都唔好話樊振東啦
王皓同樊振東根本係兩父子嚟
由隊友(八一)到師兄弟(吳門)到師徒,兩個人十六年感情榮辱與共
王皓由樊振東主管教練升做男隊主教練之後,比樊振東球迷追住鬧係咪升咗職就唔理樊振東,樊振東即刻出篇聲明叫球迷唔好鬧教練
王楚欽fans就真係日鬧夜鬧王皓身為主教練偏心樊振東
係人都睇得出王皓真心肝係樊振東
咁都要屌王皓對樊振東唔好真係冇天理
莊叔退役了
台仔四強遮擋發球罰分
呢啲作弊冇體育精神嘅人稱唔上未來
崩盤美和
孫穎莎duece連續發球得分
細賽對住十六歲都遮
大賽奧運對住六十歲又遮
裁判出到聲要佢move your arm
美和對住件出貓嘅算咁啦
黨哥同大迪爆冷贏,有冇人估到
個個都隻手遮天
好撚肉酸
做到世一都要出貓
作為觀眾呢啲波真係好難睇
完全冇相持
兩板就玩完

最恐怖嘅係 當一個人開始遮 其他人唔遮就會輸 於是跟風遮
全部都遮仲打條毛咩
猜包剪揼定輸贏算啦
加油張本反cup
yes!

牛b
本身3比0既波,美和勁左好多,其實頭2局可以投訴太明顯孫遮波
瑞典仔投訴 > 食黃牌
之前有個wtt裁判罰遮球 > 冇得上奧運
只要遮波唔洗罰
投訴黎都哂氣
一係就玩大佢聯合抗議唔打
得返中國打睇下佢地打d咩出黎
可惜!但今站都有收獲
莎頭 前一板世一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞