2024巴黎奧運乒乓波討論區 (22) 張本美和Hard Carry全隊!

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
https://na.cx/i/GmsKgpD.webp
好長,唔知真定假
上屆東奧後樊振東原來咁慘
陳夢:好彩有你
王曼昱:

( 左二 金髮 : 朱雨玲 )

29歲中國乒乓世界冠軍 朱雨玲 加入澳門籍

https://new.qq.com/rain/a/20240717A066GS00

7月14日,乒乓球世界冠軍,川妹子朱雨玲現身澳門塔石體育館,參加了一場特別的慈善乒乓球賽,這是她時隔多年,再次以運動員的身份出現在乒乓球賽場。

今年2月,朱雨玲透過澳門政府的人才引進計畫取得了澳門居民身份,作為世界冠軍,她也當之無愧地成為了愛心形像大使,透過自己的善舉來影響更多人。

在乒乓球賽現場,談到未來計劃時,朱雨玲表示,目前正在進行恢復訓練,“以後或未來都會為澳門出場做準備”,希望在澳門乒乓球這一行業發展,貢獻自己的力量。
澳門都唔可以打奧運
邊度有得睇番頒獎?
奧運先4年一次
每年有好多世界賽既
佢講英文口音反而似香港口音!唔似大陸
完左啦
邊度有重溫?
4年後見
石川終於親手送徽章俾馬龍

越睇越恐怖
男單下屆好睇 馬龍肥東唔打 世一呢個神經刀未必孭到飛
法國孖寶 宜家佬今屆仲後生 繼續打落去 下屆好大威脅
張本就算把啦 抗壓差到仆街
其實好想睇中國失金 一定好轟動
霍家要唔要搵林高遠落黎中國b隊打
可唔可以概括下 真係太長啦
簡單d黎講為左捧王上位,樊who fucking cares
朱雨玲唔差 係因為伊滕嘅出現 佢輸過幾次 加莎彈起又贏到伊滕 朱先俾中國隊放棄
好似有唔少大陸人都唔鐘意王 話佢遮球 球品差
下屆見
澳門好似係唔可以有自己一隊 出賽要用中國隊名義

乒乓波3個大賽啫
奧運,世錦賽,世界杯
其它都係豬肉杯
佢真係好撚鐘意馬龍

依家終於知道東哥點解唔肯講廣東話。。。
佢已經比人排擠咁,再係鏡頭前講廣東話,等於比痛腳人地踩。。。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞