2024巴黎奧運乒乓波討論區 (22) 張本美和Hard Carry全隊!

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
應該勁過世一
WTT澳門冠軍賽 9月13日 (五)

13:05 林詩棟 vs 小林
13:40 王藝迪 vs 木原
18:30 陳幸同 vs 張本
19:40 莎莎 vs 朱芊曦
20:15 王32 vs 趙大成

只有男女單、一張枱
之前share嘅直播網:https://www.90zhibo.com/live/pingpangqiu/
WTT YouTube要用其他國家vpn先睇到直播
或者用日本vpn睇 テレ東卓球チャンネル YouTube
now 671都有直播 (比$ sub左SPOTV2先睇到)

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Event%20Info&eventId=2983
東哥係無可取替的
如果之後成日贏王32 唔會比佢出奧運單打
睇精華老莊爭D出到線
有比賽仲要人開見面會

陳幸同、特魯斯·莫雷加德將於9月13日10:30在澳門銀河東翼廣場出席球員見面會

本次活動僅開放100位球迷參與,將於9月13日早上九點半開放排號,敬請球迷朋友們有序排隊,切勿轉讓號碼牌。
奧運名額其實係背後政治角力
王楚欽上到位因為佢係京派嘅人
而家男隊主力京派有馬龍同王楚欽
馬龍講到明最尾一屆奧運
得返王楚欽一個
京派點會捨得分塊豬肉出去
肯定繼續死推王楚欽上位

林詩棟係下屆混雙
肯定上奧運
亦都會爭單打名額

男團3人林詩棟王楚欽已經2個名額
仲有一個未知知數

其實今屆個劇本寫好晒
但凡王楚欽入到決賽(甚至四強)
即使輸比樊振東 樊振東都冇任何利用價值即時踢走
下屆王楚欽帶林詩棟 2個單打名額lock死
點撚知王楚欽廢撚到32強出局 相當於冇打過奧運單打
大陸夠唔夠膽比兩個零單打經驗嘅人上奧運...
但後面真係冇人
嚟緊亞錦出徐瑛彬同向鵬睇吓上唔上到嚟
仲有個梁靖崑?
大胖仲大過小胖一年
同埋嘢嘢都玩決勝局搞唔掂
梁靖崑 林高遠係咪無可能出奧運了
即時踢走咩意思 唔比佢打今屆團體?
下屆奧運有冇可能係 樊振東王楚欽林詩棟?
梁都幾慘,冇乜大輸都冇機會打奥運
林高遠就真係算9數
睇琴日對王嗰場 徐瑛彬好廢喎
梁因為品格差嘛
梁成撚日打67局險勝,但格衰。林太唔穩定,好態時吊打張本4比0第2日又可以輸比藍鎮廷但佢雙打好撚勁同出名人品好冇脾氣。林詩棟有料應該接到班
唔係掛,出呢2個不如要返梁林好過
東哥唔打架啦
小林同學玩完
連殺張本小林 已接東哥班
王32同林詩棟fd底
Lock死啦
支持佢地打下次奧運
唔好搞東哥啦 東哥開心退休
依家見到佢地個名擺埋一齊
剩係諗到沒你爆他
唔尊重前輩既人
3個一齊東哥又俾人杯
但佢個樣好招積,唔係咁鍾意佢
沒你爆他單野就係佢同王32搞出黎
乒乓男單不嬲都老帶新
原本LA男單個劇本應該係王楚欽+新人
林詩棟肯定上混雙 所以lock實一個奧運位
上唔上男單就睇林詩棟同其他新人爭

而家最大變數係王楚欽32強出局
揹唔起老將呢個位
正常推理係王楚欽繼續同班新人爭男單位 另一個位比樊振東做保險
但王楚欽背後有京派撐腰 唔係好信班京爺肯嘔返塊豬肉出嚟
本身王楚欽都係0大賽冠軍谷上巴黎奧運
今個周期有冇成績都應該會死谷王楚欽

而家最好睇係如果班老屎忽唔顧全大局留樊振東
比兩條新丁上LA奧運
真係有機會睇到中國喺美帝主場失金嘅笑話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞