姚雋彥 : 江旻憓體院全職運動員合約未完!!馬會人才招聘須經嚴謹遴選程序!!!

285 回覆
629 Like 59 Dislike
有幾核突呀
私人市場都可以咁玩
有料既人就係有人爭
成班酸到仆街咁
其實講唔啱遴選程序既係咪未出過社會?
無料既人先要慢慢被人遴選既啫
有料既人仲慢慢遴選得來都俾人搶走埋啦
仲咁ON9?
人地退役咪即係辭職囉

仲講6百萬係利益衝突?

依600萬係基於佢係奧運拎到金牌既貢獻而獲得既
果600萬唔係無情白事比佢,更加唔會係請左佢之後先改做600萬喎
馬會提高金額係講緊係奧運開賽前已經講緊
時間點上 係完全無衝突

第2樣就係人地退役,仲點樣拎到你體院既精英甲+全職資助呀
你精英甲+全職資助 如果退役都仲拎得到既
咁個個打完1次比賽就唔打啦 等下個約先再去打黎拎都得啦
就算係同江小姐買關係
都係一買一賣既關係 咁衝突左咩?
你肯比錢買,我肯黎賣 你會唔會同街市佬買野話有衝突?
想問可以告乜
除非你份藥有過冷河條款
你都戇撚鳩鳩合約精神其中一項係完成合約
另一項係如果你唔完成嘅話,有責任就負責返(賠錢之類)

唔係一定焗你完成
搞到咁複雜 你當轉工嚟睇 冇任何問題
所有工都有合約 睇新舊顧主同員工點傾嘅啫
新舊顧主ok 外人有咩好討論
格硬拉埋去講咩於禮不合 咩請人程序
講過冷河最戇鳩 佢高官轉任就話啫 運動員過乜鳩冷河
你係2024香港呀 講乜撚程序呀 有程序唔使未審先坐啦
咁認真得唔得架
無數個高官離任就走去做高層
利益撞到啪啪聲都有啦
有冇人敢出聲先?
依家呢單就算數啦擺明面子工程咁認真做乜
啱呀
繼續降低自己條底線囉,條街係咁吖嘛
中國特色主義 特事特辦呀依家
重要?
不分顏色公眾都覺得721有問題,認同要追究元朗暴徒拉人封艇,結果大部分咩事都冇
證明輿論已失去制衡作用
做咩咁多人幫口
人哋質疑下想搵馬會解答都唔得咩
梗係有問題啦 拉哂啲犯法嘅人啦
私人市場點樣可以咁玩呀?
私人市場合約上,都要你上份工完全完結咗,你先可以去下一份工啦,當然下一間公司話幫你即時賠錢另一回事

小朋友唔係未出嚟做過野、未睇過合約?
合約講明有一條係,你唔可以幫另一間公司打工,如果你仲係幫緊自己公司工作,除非得到公司許可,你話自己隱瞞唔出聲又另計

唔使沖出嚟幫佢洗地,乜都要洗一餐喎
根據當日live/cctv footage 至少幾百人參與元朗暴動,拉咗告咗幾多?
疏忽職守嗰班警察呢?
你就係幫共產黨洗白歷史粉飾太平
拎啲連登言論當寶劍
你果啲係底層既工啫
人地奧運金牌同你文員仔比咩
人材即日buy out都仲得啦
Tommy呢條老千仔呃黃屍錢入馬會賭波都唔駛俾人屌咁耐, 江旻憓堂堂一個奧運金牌靠自己入馬會打工關你班黃屍尻事咩
講多無謂
攞份體院全職運動員合約出嚟睇睇先啦
你都識講buy out 我一直講緊就係佢有冇咁做?

如果有嘅,大家冇聲出
如果冇嘅,咁咪即係隻手遮天唔跟程序囉
全部要拉 人數多就可以犯法?
運動員有咩商業機密要過冷河
馬會係公營機構喎
可以話開就開個位比佢都得嘅咩?
請人唔需要程序?
完全可以特事特辦?
中間純粹拍下膊頭咁簡單定點呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞