姚雋彥 : 江旻憓體院全職運動員合約未完!!馬會人才招聘須經嚴謹遴選程序!!!

285 回覆
629 Like 59 Dislike
大不了賠錢走
未撚戇鳩啦
返工唔俾辭職
都幾痴線簽咗約咁都可以違約
話自己唔係反駁隊果D,火力全開啦
全職運動員本來連去讀master 都唔得啦
佢根本就一早安排好晒
一路砌靚cv
到奧運完咗就退役
體院肯定都事前知悉 唔係點會放人

馬會話係奧運前已經請咗佢
成件事就好合理

其實以佢啲人脈學歷背景加上呢幾年不停出席啲政官場合做show
佢無牌馬會都係爭住請佢做PA
又一件黃絲精神病
你唔話自己係美國總統?
咁...即係你知佢賠錢走?
一味用自己嘅思維合理化一件唔知係點嘅細節唔係叫討論,叫鳩嗡
你夠話自己唔係反駁隊啦
你講緊你哋班叫春狗?
就算佢唔賠,舊公司唔追究就得
成件事好撚簡單
重點係肛真係話唔做就唔做嘅仆街,老細養著呢D喊出嚟,心同感受
dont make who famous
算鳩數啦 你一個合理推測 因為正常人都係咁做 比人當係鳩up
佢自己講個d猜測先叫討論
約咩約丫
告佢囉
頂多比錢解約~
成篇野都 on9
咁既水平都可以出文

到而家都仲未個有錢有權有勢既香港點玩
好撚 out
真係好
一個江B幫手可以Block Q哂班傻鳩反駁隊
唔啱聽 咪屈9人五毛 反駁隊
佢都成30歲, 攞唔攞到金都決定退役係好正常諗法, 奧運前plan好哂野, 抖兩個禮拜返新工, 好香港人式操作啦
黃絲鴕鳥心態
明明自己鍾意周圍亂屈人,又情緒勒索自己友
依家多啲人有相左意見就block柒人當睇唔到
你條柒頭皮唔識就咪沖出來柒
ICAC 要查下先得
黃絲精神病周圍吠
其實佢嘅經驗已經超出咗呢個post嘅要求

江對親嘅都係達官貴人又接受訪問又出席好多場合有Stanford 讀書有大陸交流

香港做呢類嘅,有四五年經驗都無呢個水平,頂多寫下policy 約會打minutes
咁你依家真係反駁緊嘛

其實肛呢條仆街咁強背景,話唔咭劍就唔咭啦,使乜你地幫佢反駁,老細最驚呢類仆街喺公司
第一點就on9扮智者, 可以不理
第二點佢自己都講咗另一個可能性出嚟"要麼是出戰奧運前數月已經申請", 咁佢屌程序係乜意思, 定佢其實有證據否定呢個可能性
第三點佢又唔講有咩潛在利益衝突
其實反江咪反江, 做乜一定要話比人知點解反佢
又講事實出黎,叫yc點算
寧願正式跟黨嗰套 好過依家俾班友亂嚟
因為yc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞