國際拳擊總會今晚7點召開記者會 就女拳手台灣林郁婷、阿爾及利亞克莉芙的性別爭議說明立場!

203 回覆
9 Like 19 Dislike
你覺得呢個世界有咁多swyer syndrome?
你咁講不如長跑分埋黑人組 亞裔組啦
佢點撚樣變性 唔知頭唔知路喺度柒人哋一出世就係女性性徵 你咁都撐得落 你愛支愛俄上腦就差唔多
幾時有話要再分組打稻草人?
講咗句啲國家會搵swyer syndrome嘅人參加女子組,就等於要分一組淨係for swyer syndrome?你啲邏輯都幾勁
La 奧運真係會取消拳擊?
國際奧會今天表示,盼將拳擊納入2028年洛杉磯奧運比賽項目,但首先要有新的全球拳擊運動管理機構。 路透社報導,去年6月,國際奧會以國際拳總未進行治理與財務改革為由,撤銷對國際拳總的承認。 國際奧會也尚未將拳擊運動納入下屆洛杉磯奧運賽程。

https://www.cna.com.tw/news/aspt/202408060379.aspx#:~:text=%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E5%A5%A7%E6%9C%83%E4%BB%8A%E5%A4%A9%E8%A1%A8%E7%A4%BA,%E4%B8%8B%E5%B1%86%E6%B4%9B%E6%9D%89%E7%A3%AF%E5%A5%A7%E9%81%8B%E8%B3%BD%E7%A8%8B%E3%80%82
有冇deadline? 即幾多號前未多成立到新機構,就正式冇拳擊,
Say, 冇理由2027先成立,然後ioc即加返拳擊落schedule, 點都要比時間運動員準備,冇理由準備多年,突然話2027唔駛打
所以嗰 2 隻人妖簡單d 講係男同女中間但偏向女?咁同男打就大劣勢,同女打就有優勢?係咁就開個人妖group 比佢地算啦
仇女?
依家係女拳信俄狗,包括隻jk羅林
連登特別多弱智啦

不過jk羅琳左喎,個八婆都信iba
比女有優勢?有輸有贏喎
贏佢班女係咪唔參加得呀
班弱智話咁係男人
我問親佢哋係咪全家都驗過dna,班弱智無個敢答
個八婆邊次唔柒
班八婆又唔會話唔公平
明明咁樣先最唔公平
你都唔係憑dna去分性別喇
你全家有冇驗DNA ?
你全家有冇驗DNA ?
連登支持iba班友都係九唔搭八所以支持返同類垃圾
我有份參加奧運?
見你咁酸咁諗都唔出奇
swyer syndrome概率肯定遠低過2米高佬
你自己講埋d on9嘢先 引抽插都係好正常
我咁講好,如果佢哋真係有Y染色體
主要就要再睇佢哋天生發育出嚟嘅係卵巢定睪丸
定其他界乎兩者之間嘅嘢,機能係點
會唔會產生比其他女選手更多嘅睪酮及其他雄激素
如無,佢哋唔會真係有巨大優勢差異

但XY女,情況由內睪症到生得出小朋友都會有
所以單純用XY去判斷唔係咁科學,我一直想講都係依一點
因為運動員「女生男相」好多時反而後天注射太多睪酮影響

至於IBA,我建議大家去睇個所謂記者會,自然會對佢哋說法可信度有評價
你自己曲解我意思然後逼我話一定咁諗,請問我酸乜嘢?你以為我打拳?我而家擺到明講我打唔過,亦都冇興趣打,何來酸過?

最多你咪話我講得衰,用「只會」,ok呢點我道歉

我想表達嘅係,如果有得投放資源train,正路咁諗swyer syndrome嘅人會比較攞到更多嘅資源,同埋有preference係事實喎,正如2米籃球員一定會比米五嘅更易攞資源

係唔係負面就兩睇嘅,你可以覺得正常,我就覺得有少少awkward
唔使下下意見唔同就打稻草人同話人on9嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞