國際拳擊總會今晚7點召開記者會 就女拳手台灣林郁婷、阿爾及利亞克莉芙的性別爭議說明立場!

203 回覆
9 Like 19 Dislike
任何比賽都係
陰陽人一律掉去殘奧
之後就會有真係男性嘅拳手話自己係女人
然後去報殘奧
不如安排佢哋兩個打返場啦
反正結果係點都只影響到女性組別運動
男人只要食花生
由頭到尾要分男女要分磅數就係因為男打女會仆街,高磅打低磅會仆街,仲有觀賞性問題,如果比一兩個特例屈哂機就唔使再分全部人一齊比算啦
宜家開緊記招?
係咪當場除佢地褲比大家睇
2022年10月,國際拳擊協會宣布撤銷國際奧委會因應俄羅斯入侵烏克蘭而對俄羅斯和白俄羅斯業餘拳擊手的禁令後,引發多個國家的拳擊協會抵制。
2023年6月,國際奧委會以69票贊成、1票反對、10票棄權通過將國際拳擊總會逐出國際奧會,2024年巴黎奧運的拳賽項目仍由國際奧會另組特別工作小組辦理,為此IBA在國際體育仲裁法庭(CAS)提出上訴。同月,美國、英國、德國、荷蘭、瑞典、菲律賓等國拳擊協會退出IBA另成立世界拳擊總會(目前已有34國加入),以確保2028年洛杉磯奧運拳擊項目不被國際奧會取消,並爭取取代原IBA在國際奧會的拳擊會員資格。
2024年4月,國際體育仲裁法庭否決IBA的上訴,國際奧會發布聲明將不再另組特別小組籌辦2028年奧運拳擊賽事、新的拳擊總會須於2025年取得國際奧會承認。

之前有巴打post過話俄佬課左好多水比佢
佢話係天生就天生?
打撚到佢天生弱智啊
你可以當佢係有缺憾或者有病既人
但如果除左個樣 其他女性性徵更強 連出世紙都係女性
當佢男人咁送去打男子賽其實仲on9
生出黎有閪無J咁點當男人
唔信政府認證唔通信你

尤其係Algeria呢啲伊斯蘭政府
本身全部男/女都要驗DNA confirm xx/xy 先可以玩定點?
結果點dq
xyy超雄可以打男子既
東奧果時跨性別選手已經有爭議
不過果時左膠橫行, 件事就不了了之
唔會dq 呢個會被奧委會逐咗出去

國際拳擊總會原為國際奧林匹克委員會認可的拳擊運動管理機構,直至2019年國際奧會暫停對該組織的認可。2023年6月國際奧會年會通過正式撤銷對國際拳總的承認,成為首個被逐出奧林匹克運動會的體育管理機構
啲左膠真係搞笑

本身男女分開比賽就係因為男人體能天生有優勢

而家為咗啲左膠LGBT撈返埋一齊

女拳vs左膠 lm食花生
而家重點係點定義生理女人
有閪就當係?
每個國家都會傾盡全力去搵身材高嘅「選手」去打籃球類嘅比賽
平權vs女權
其實冇問題 運動本質就係鬥身體質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞