國際拳擊總會今晚7點召開記者會 就女拳手台灣林郁婷、阿爾及利亞克莉芙的性別爭議說明立場!

203 回覆
9 Like 19 Dislike
唔disclose得result,就唔好開記者會啦
邊個執政都係一樣, 尤其係美國
IBA總部就喺俄羅斯,連燈堆右膠淪落到連普京既傀儡都要吹奏
順帶一提,國際拳擊總會個主席係俄狗
幾撚正
依個等落選
個印度人贏硬
https://twitter.com/reduxxmag/status/1820437532850495961?s=46&t=mkvWWnu-G78hpphiBr92hQ

左仔死撚晒? 開fc鋪死撐果兩個人係女人就咁快
IBA出黎話做左兩次獨立測試 一次係土耳其 一次係印度 兩次都證實佢地染色體係xy
家下即係唔受變種人玩....
原來2023年印度有再度驗出2人都係XY染色體
係咪真架
其實驗多次係咪好難,要好多錢?
所以運動唔應該分男女組別,大家公平鬥身體質素
唔係依個問題,係權力問題佢哋宜家被全世界質疑,佢奧運進行間去做檢查,即使對懷疑自己過去做嘅體檢。

如果真係XY,咁就代表佢哋成個體檢都有被質疑嘅可能性,你只能堅持自己係啱。況且IBA到今日都未公開體檢報告,無人會知咩事。

我都幾肯定依兩個拳手一出世,醫生檢查過係無JJ就後就好自然話佢哋係女性,佢哋都係用住女性身分成長。但有無XY染色體就只有真係有人肯公開先知。

運動本身就唔公平,有保特咁嘅人自然有我依啲跑兩嘢都面青嘅廢物。但只有喺制度上做到盡量以科學分類,咁對選手同比賽先會比較公平。

一個有XY染色體,但有女性性徵嘅人。佢哋testosterone會唔會都會比較高?咁真係XX嘅女性,但testosterone真係比較高,咁又可唔可以參加比賽?

一個性發展不健全嘅男人,想參加男子組比賽好快就就被比下去,所以唔會係問題。一個性發展不健全嘅女人,如果真係證明比一般女運動員有明顯不可避免嘅優勢,又應唔應該放喺女子組比賽?女子組係咪等於男子組以外唯一嘅組別,算於women and the others。

如果其實只係random distribution,咁又應該點處理?

一切問題都唔係IOC所回應,所以對佢哋最有利嘅回應就支持兩位拳手,因為咁樣等於支持返自己,仲有唔洗咁快處理依啲難搞嘅問題。
個記者會廢到
就係咁樣先容易出事,對家隨時玩牙膏式爆料,等人一攞獎又爆d出黎,到時IOC輸得仲多一係枱底搵辦法叫嗰兩條唔好玩落去,依家上左賊船咁擺明被人食住上
師兄有冇興趣去奧委會做性别分辨專員
一睇就知都幾勁
取消性別吧啦
男又打撚死佢
假設真係比女有優勢
同女打又係唔得
姐係男女都唔参加得
應該有可能生到? 但機會微
冇用架
佢100%冇J有窿
只係唔知係
1.純XX女人
2.XY但Y冇顯現
3.異常高睪丸酮濃度

1冇問題
2同3..都冇乜理由唔當佢係女人
但如果真係比1有優勢,又好難講得通

奧會表示唔係3,過咗test
但1定係2就唔驗
不過都有人拗就算係2,都冇證據證明比1有優勢

所以真係想知IBA再講咩,係咪証明佢點啱
班台仔屌鳩呢個組織係俄仔課水嘅冇公信力組織
//現場有台灣記者直接質問,如果兩人在2022年就被IBA測到不合資格,為何拖到2023年世錦賽進行時才提出,兩人如何證明他們是女性?克列姆列夫說,我很尊重中國,中國是我最愛的國家,台灣是中國的一部分。//

https://tw.news.yahoo.com/快訊-國際拳總巴黎開記者會聲稱要說明林郁婷失格理由-直接又說她沒上訴所以判定失格合法-121348193.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞