原來lojel行李喼都唔係日本品牌

507 回覆
623 Like 20 Dislike
點解唔堂堂正正做個中國人?
要日本品牌又平又好用買無印算鳩數啦
之前好多人吹奏
喺輕井澤買左隻北海道製既gip其實都驚驚地
好多時話係邊到製,事實上只係一件整好左既貨去到個到入箱
就可以吹到個到製
反而覺得lojel係前開蓋始祖 還可以
其他嗰啲咩Echolac verage Daycrown 就真仆街中資紅撚到咁撚樣 日撚日喺度扮呢樣扮嗰樣 屌佢老味,之前仲買咗隻daycrown
信錯代理 以為同Ali同一間代理公司穩陣
但係proteca keep到係北海道赤平市造
20吋細喼標價4萬羊,料又唔係特別靚,淘寶大把一樣樣賣兩舊,靚d料就三舊。去日本玩當地求其買個 cheap 喼用算,慳左帶過去果程,好過買呢隻公廁喼用。

分分鐘消委會最推薦嗰隻無印喼都係代工貨嚟
無印只係入貨再印label
係咪得極少MIJ喼
見到淘寶咁多翻版都知流流地
daycrown咁平點會日牌
不過用料真心ok,$7xx 16年買用到24年先壞轆(老化甩皮),新款先1k有找
但其實真心好用喎
唔係自己廠就係搵人代工架啦
生真係要計好多日牌都唔買得
係呀 但好反感
個sales同我講話日本牌子 見佢吊牌乜柒嗰啲又係日文
因為我之前用開Ali幾好用 好唔好用就唔知 未用過
人地抄佢
前開式係lojel第一間做
好似無人提Legend Walker,
係咪日本牌子?
見big camera同樂天都有賣
我自己上網搵就話係台灣野
我估個sales 都唔知
係都唔出奇啦
啲喼都唔係高科技野
又唔係有啲咩專利物料
咁多牌子揀黎揀去分分鐘都係同一間工廠出黎
求其搵啲係100%PC料,睇下實物覺得好推就買得啦
台灣嘢仲係真心好用
仲想點?
所以Lojel係 台灣資金 日本製造?
旅行喼真係唔好撚搞咁多嘢啦 淘寶算撚數,根本都係MIC不用分得那麼細
年頭淘咗兩個,包郵到港都係4xx,已經去咗四個trip都冇事有廉航又有國泰

一係就真係打爆買個rimowa
終於有一個po講埋echolac/VIVA背景連登喼post成日將呢兩個同Lojel拉埋黎講,又話viva係lojel副線乜乜77原來又真係一家親
MIJ嘅喼應該冇乜,仲有一隻A.L.I MAXBOX係日本bigcam/yodobashi勁常見,但佢官網都寫左主要係江蘇廠整,得皮革位同配件係日本廠做(定係都感恩有啲位仲算係MIJ),都算佢幾老實
咁你去程諗住用咩運d衫日用品過去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞