原來lojel行李喼都唔係日本品牌

507 回覆
623 Like 20 Dislike
咁樣都唔算?咁點先算?
佢邊句講大話,佢又有咩隱瞞?如果係個黃pg搵到佢唔係founded in Japan就話姐,如果同官網所講一樣,邊句昆鳩你?
所有嘢都係官網搵到都叫昆你,咁依家世界咪好多嘢都比盲毛告
所以其實都係無謂根本冇得揀
結論係合眼緣/功能啱用就買,要學人追牌子你唔係買rimo/sam/LV果啲就收皮
俾唔起錢就請轉至淘佬499,總好過你俾啲樓上舖/百貨公司sales水左千鳩幾蚊去買返啲根本一樣質素嘅淘佬箱+聽都冇聽過嘅branding貼紙
買喼買到要vetting
你係咪唔識英文
人地邊隻字呃你
用made in china/ 中資會比連登仔屌
下場慘過坐UO
Fast fashion 好多都搬左production line
希望越黎越多nmic
佢呃你d乜
寫話係有個華人係日本創立咋喎
我都無講佢呃我…

你不如搞清楚我覆緊乜先… 睇埋上面樓主個問題先

佢係話「lojel其實冇宣傳佢係咩國家品牌

但官網咪講到好清楚:「founded in Japan」,正常人見到,好自然就會以為係日本牌子
曾經都有考慮過
不過賣到咁貴 而且個名完全唔識讀 又唔係羅馬拼音 仲要無寫MIJ 所以有保留
原來真係假嘢
無話佢呃…

咁你問「lojel其實冇宣傳佢係咩國家品牌

但官網咪講到好清楚:「founded in Japan」,正常人見到,好自然就會以為係日本牌子
SAVE 低先
淘寶咗VERAGE , 不過唔知佢以前係英國嘢
Taobao冇得check喼試推,泰國喺Central World任試唔嬲
跟住又推返淘寶,百幾蚊嘅牌子
人地founded in japan都俾埋個華人名你啦
同一段野黎架喎
佢宣傳冇話過自己日本野喎
多謝分享,, 中國人要扮日本真係國恥

Lojel 同onsun 老闆應該標籤為外國人

要護照先可以入中國
我無話佢自己咁講丫
但其他人點樣宣傳佢呢個品牌?

https://www.eslite.com/exhibitions/CU202402-00064

好似呢d咁 唔係叫「假」都誤導啦
仲有d sales、香港傳媒同埋KOL
有隻信用卡送既28"
個碌去兩三次就收左皮
Toovalu10號有8折,大量俾你揀
官方自己都冇講
係人地自己話佢係同老屈有咩分別
delsey咪比人屌垃圾轆,所以正常
佢個轆同新秀麗係同一間廠

上次新秀麗爛咗個轆,之後拆出嚟配,發現係小米嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞